Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 10 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Duurzame feestoutfit nodig? Bij deze drie adressen scoor je de fraaiste mode

Iedereen wil shinen tijdens de feestdagen en kleding huren of tweedehands aanschaffen, is een duurzamere manier om dit te doen. De keuze is enorm en zo hangt die duurzame feestoutfit niet voor altijd in de kast na één keer dragen.

Steeds meer mensen worden zich bewust van het feit dat een overvolle kledingkast écht niet nodig is. Toch zijn we door de in rap tempo wisselende trends geneigd om ieder seizoen iets nieuws aan te schaffen, om er het volgende seizoen niet meer naar om te kijken. Zonde! De oplossing hiervoor? Kleding huren of kopen én verkopen op een tweedehands platform.

Kleding huren

Kleding voor een korte periode huren, het kan al even. Zo was Lena Library een van de eerste adressen in Amsterdam om een outfit te lenen. Tegenwoordig is het aanbod enorm gegroeid en huren kan voor elk budget. Het huren van kleding helpt niet alleen om miskopen te voorkomen, het zorgt tegelijkertijd voor een opgeruimde, ordelijke kast.

Door kleding te huren, kun je jezelf beter houden aan de grondregels voor een zogenaamde capsulewardrobe, en vul je kleding voor speciale gelegenheden aan met gehuurde exemplaren. Zo glitter je in de feestdagen en bemachtig je voor even een mooie designertas om jouw stijl te upgraden. Door kleding te huren ben je mode én milieubewust bezig.

Tweedehands feestoutfit

Vind je huren veel gedoe? Dan is er altijd de optie om een tweedehands outfit te scoren. Je moet er een neusje voor hebben maar platforms als Vinted staan vol met mooie, tweedehands mode. Het is wel handig om te weten waar je naar zoekt. Tweedehands shoppen met een plan is stukken effectiever. Schrijf je favorieten merken op en typ deze eens in bij een tweedehands website. Wedden dat je items van jouw lievelings- merk opeens voor minder dan de helft van de prijs scoort?

Dit zijn drie fijne adressen om een duurzame feestoutfit te scoren

Rerunt Rent

Een feestoutfit scoren was nog nooit zo makkelijk. Bij Rerun Rent vind je zorgvuldig gecureerde designeritems die je via een online lidmaatschap kunt lenen. Bij Rerun vind je designklassiekers tot moderne mode, denk aan merken als Celine, Caes en Rodebjer. De prijzen verschillen dan ook per item en je bepaalt zelf hoe lang je iets leent. Mocht je in love zijn en geen afscheid kunnen nemen van jouw vers gehuurde kledingstuk? Dan kan je het alsnog kopen.

Vinted

De jacht op pre-loved items wordt steeds groter, Vinted is hiervoor the place to be. Ook juist nu met de feestdagen voor de deur is het ideaal voor het scoren van een fabulous look. Wel is het soms zoeken naar een speld in de hooiberg omdat je op Vinted zoveel parels kunt scoren. Gelukkig zijn er verschillende manieren om precies datgene te vinden waar jij naarstig naar op zoek bent. Filteren is de belangrijkste truc! Zo kan je zoeken op ‘mini-jurk met glitters’ i.p.v. ‘jurk’ of ‘metallic zilveren hakken’ ipv ‘schoenen’. Op die manier begin je je Vinted speurtocht met een missie. Ben je na de feestdagen weer klaar met jouw feestoutfit? Dan verkoop je het item weer en maak je er een ander blij mee! Dat is pas circulaire mode. 

Bijenkorf

Bij de Bijenkorf weten ze van uitpakken, vooral tijdens de feestdagen. Met uitbundige etalages, veel glitter en ontelbaar veel cadeaus is het warenhuis echt een bezoek waard in december. Toch ontbrak er nog iets: een kledingverhuur service. Deze nieuwe service is nu beschikbaar in de stijlstudio’s van Rotterdam, Eindhoven en Utrecht. Het aanbod verschilt per locatie, maar verwacht een breed aanbod aan jurken, broekpakken en tassen van de mooiste designermerken. Je mag het item vier dagen lenen en daarna kun je het per post retourneren. Zo simpel en creatief kan een feestoutfit zijn! Wil je nu alvast weten wat het aanbod is? Neem dan een kijkje op de website van de Bijenkorf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️