Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Betere wereld 28 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Duurzaam dilemma: duurzame bars gebruiken of toch mijn favoriete beautyproducten uit fles? 

Zit jij met een prangende kwestie en wil je graag de mening van een ander horen? Bij BEDROCK delen wij iedere week een duurzaam lezersdilemma. Deze week delen wij het dilemma van Laura. Laura twijfelt of ze voor duurzame bars moet kiezen of toch haar favoriete beautyproducten uit fles. 

“Ik zou graag heel wat duurzamer willen worden. Daarom koop ik inmiddels al kleding van alleen maar duurzame merken en ook doe ik ook veel bewuster boodschappen. Een vriendin van mij wees me er laatst op dat je ook veel duurzame beautyproducten hebt. Van wasbare wattenschijfjes tot wattenstaafjes, ik heb het direct gehaald. Ook vertelde ze over duurzame ‘bars’ met shampoo of doucheschuim die in veel winkels te koop zijn. Dat leek mij ook wel wat. 

Jarenlang dezelfde producten

Omdat ik dit onderwerp echt belangrijk vind, besloot ik om diverse bars voor onder de douche in huis te halen. Zo zou ik kunnen proberen welk product het beste voor mij werkt en bij mij past. Ik gebruik al jarenlang dezelfde producten voor mijn haar, gezicht en lichaam. Zo heb ik mijn favoriete shampoo en bodygel voor onder de douche, dus ik wist van te voren dat dit wel een dingetje zou worden. Mijn favoriete shampoo en bodygel zijn allesbehalve duurzaam. De fles niet en het product ook niet, dus daarom wilde ik wel een poging wagen. 

Eerste indruk 

Ik heb nu een maand lang, diverse shampoobars en bars voor mijn lichaam gebruikt. Ik heb zelfs een bar gekocht die ik kon gebruiken om mij te scheren. Mijn eerste indruk? Ik ben niet heel enthousiast. Het ruikt minder lekker, mijn haar zit minder goed en het is sneller vet. Ik heb meerdere merken geprobeerd en alles meerdere keren gebruikt, dus daar ligt het niet aan. Het positieve is dat je er veel langer mee doet. Waar ik met mijn lange haar in drie weken er een fles met shampoo doorheen jaag, kan ik met zo’n shampoobar makkelijk twee maanden doen. Hetzelfde geldt voor een douchebar. Dat de producten langer meegaan is helaas het enige positieve. 

Dilemma

Ik zit nu dus met een dilemma, zeker omdat ik gewoon een stuk duurzamer wil gaan leven. Zal ik mijn oude en niet-duurzame beautyproducten vaarwel zeggen en overgaan op een shampoo- en bodybar? Of zal ik toch bij mijn favoriete beautyproducten blijven?”

Duurzaam dilemma: naar een nieuwbouwhuis of ons huis energiezuiniger maken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️