Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Verzorging 10 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Zelf een natuurlijke droogshampoo maken? Dat doe je zo!

Heb je geen zin om met vet haar rond te lopen, maar heb je ook geen zin om het alweer te wassen? In zo’n geval kan droogshampoo een perfecte oplossing zijn. Het enige nadeel aan normale droogshampoo is, dat het niet goed is voor je haar en hoofdhuid. Gelukkig kun je zelf gemakkelijk een natuurlijke droogshampoo maken. Kijk je mee hoe je zo’n droogshampoo zelf maakt?

Een natuurlijke droogshampoo kun je makkelijk zelf maken met een paar ingrediënten, die je waarschijnlijk wel in huis hebt. Als je zelf een droogshampoo maakt, dan kun je zelf de geur bepalen. Of je nu van een tropische geur, een bloemige geur of een citrusgeur houdt. Alles is mogelijk!

Zelf droogshampoo maken

Natuurlijke droogshampoo voor blond haar

Als je blond haar hebt, dan is het heel eenvoudig om droogshampoo te maken. Gebruik hiervoor een deel maizena en een deel maismeel. Deze twee producten zorgen ervoor dat het vet in jouw haar in no time geabsorbeerd wordt en als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Meng deze twee producten, samen met vijf druppels van jouw favoriete etherische olie. Als je het goed gemengd hebt, kun je de droogshampoo op je haar aanbrengen.

Natuurlijke droogshampoo voor bruin haar

Wanneer je een droogshampoo voor bruin haar wil maken, dan kun je dezelfde basis gebruiken als voor blond haar. Gebruik hiervoor ook een deel maizena en een deel maismeel. Omdat deze producten een witte waas achterlaten op bruin haar, is het slim om ook nog een deel ongezoete cacaopoeder of ongezoete koffiepoeder te gebruiken.

Meng deze drie ingrediënten goed door elkaar en je zal zien dat het een donker mengsel wordt. Als je alles hebt gemengd, dan kun je vijf druppels van een etherische olie naar keuze toevoegen. Roer het daarna nog eens door, hierna kun je de droogshampoo aanbrengen.

Natuurlijke droogshampoo voor rood haar

Een natuurlijke droogshampoo voor rood haar maken? Hiervoor kun je als beste een basis van maismeel gebruiken. Om de droogshampoo geschikt te maken voor rood haar, kun je wat paprikapoeder of pompoenpoeder bij de maismeel doen.

Heb je lichtrood haar? Gebruik dan minder kleurpoeder, dan wanneer je donkerrood haar hebt. Meng deze twee ingrediënten goed door. Voeg eventueel vijf druppels etherische olie naar keuze toe en roer het nog eens door. Breng de natuurlijke droogshampoo daarna op je haar aan.

Hoe kun je het op je haar aanbrengen?

Natuurlijke droogshampoo zit natuurlijk niet in een spuitbus, zoals normale droogshampoo. Doe de droogshampoo die je zelf hebt gemaakt in een potje, waarin je het ook kunt bewaren. Je kunt de droogshampoo makkelijk aanbrengen met behulp van een make-up kwast.

Doop de kwast in de natuurlijke droogshampoo, tik het grootste gedeelte van de droogshampoo er vanaf (en zorg dat dat weer in het potje terecht komt) en breng het vervolgens met de make-up kwast aan bij de haaraanzet. Laat de droogshampoo een kwartier intrekken, waarna je het restant van de droogshampoo eruit kunt kammen of föhnen.

Een andere kijk op de wereld dan je partner? Valt mee (zegt deze studie)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️