Sophie Golbach
Sophie Golbach Psyche 27 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Mis jij je vlucht in je dromen? Dit kan het betekenen

Moet je rennen om je vlucht te halen? Of snel door de controle heen? Daar kan je altijd even van schrikken, al was het dit keer gelukkig maar een droom. Maar mis je je vlucht vaker in je dromen en komt het je inmiddels bekend voor? Misschien zit er dan wel een belangrijke betekenis achter de droom waar je op moet letten.

Het missen van je vlucht is een droom die redelijk vaak voorkomt. Maar hoe komt dat dan?

5 mogelijke redenen waarom jij droomt over vliegen

Er zijn verschillende redenen waarom jij droomt over het missen van je vlucht, vertelt droomonderzoeker Lauri Loewenburg aan Mindbodygreen.

1. Er zit een deadline aan te komen

Als het vliegtuig in je droom zonder jou vertrekt, dan ben je misschien nerveus dat je iets belangrijks mist op je werk. Volgens Loewenburg komt veel voor bij mensen die vaak met deadlines te maken hebben en daar dan ook gestrest over zijn, zoals journalisten. Mensen met deze droom staan vaak erg onder druk.

Op deze manier onthoud je dromen (het is makkelijker dan je denkt)

2. Je bent bang dat je een goede kans mist

In dromen staan vliegtuigen vaak voor het feit dat je hoopt dat er iets van start gaat, dat je als het ware opstijgt en iets goeds bereikt. Of dat nou een nieuwe relatie is, een project of zelfs een carrière; als je een vliegtuig ziet ben je misschien bang dat je een kans mist of al gemist hebt.

3. Je stelt iets uit

Als zaken uitstellen iets is wat jij maar al te vaak doet, komt een vliegtuig in je droom jou misschien wel bekend voor. Volgens Loewenburg krijgen uitstellers deze droom vaak. Stel je iets uit, dan weet je vaak wel dat je dat doet. Met deze droom probeert je onderbewustzijn je misschien wel te vertellen dat het tijd is om in actie te komen, zodat je niks mist.

4. Je bent bezorgd dat je een stap terug zet op spiritueel gebied

Naast (potentiële) gemiste kansen, staat een vliegtuig in je droom ook voor spiritualiteit of spirituele reizen. Vliegtuigen stijgen ten slotte ver boven de aarde uit. Ben jij veel bezig met spiritualiteit, dan kan een vliegtuig ook betekenen dat je druk ervaart op dat gebied, of dat je het gevoel hebt dat je een stap terug hebt gezet.

Droom je veel? Dit is waar bepaalde elementen in dromen symbool voor staan

5. Je bent daadwerkelijk nerveus dat je je vlucht mist

Soms is er geen andere verklaring dan de letterlijke. Als je binnenkort een vlucht hebt, bestaat de kans dat je deze droom krijgt. Dat geldt ook voor piloten en stewardessen. Maar ook als je net een vlucht achter de rug hebt, kan het gebeuren. De gedachte aan een vliegtuig zit dan namelijk nog erg in je hoofd.

Wat kan je doen als deze droom zich herhaalt?

Dat hangt, zoals je waarschijnlijk wel begrijpt, af van de reden achter de droom. Ben je iemand die veel met deadlines te maken heeft, dan zou je er volgens Loewenburg baat bij hebben om aan je time management skills te werken. Op die manier zou je de stress wat kunnen verlichten. Maar vergeet niet dat je niet te hard voor jezelf hoeft te zijn!

Wat de droom ook betekent, in alle gevallen is het verstandig om aan het achterliggende probleem te werken. Volgens Loewenburg gaat de droom dan weg.

Lucide dromen: zo kun je jouw dromen sturen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️