Rosa Bertram
Rosa Bertram Nieuws 8 jun 2022
Leestijd: 1 minuut

Good news: Dopper komt met 1900 watertappunten in Nederland

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom delen we graag ook het goede nieuws met je. Vandaag: Dopper komt met 1900 watertappunten door het hele land zodat je nooit meer onverhoopt een wegwerpflesje hoeft te kopen. 

Kijk dát is nou nog eens goed nieuws.

Dopper komt met 1900 watertappunten in Nederland

Dopper ken je natuurlijk wel, het Nederlandse bedrijf achter de populaire hervulbare waterflesjes. Ter ere van Wereld Oceaan Dag, vandaag dus, komt het bedrijf met tof nieuws. Via Google Maps kun je nu door heel Nederland wel 1900 (!) watertappunten vinden om je (dopper)flesje op te vullen, zodat je nooit onverhoopt zonder water komt te zitten en onverwacht tóch een wegwerpflesje moet kopen.

Je hebt dan natuurlijk al wel een flesje nodig, wat je soms vergeet of kwijtraakt, maar goed, tóf is de actie zeker.

Makkelijker vindbaar

Het is overigens niet zo dat Dopper de waterpunten zelf aan liet leggen, maar ze brengen de waterpunten in kaart. Uit  onderzoek blijkt dat veel mensen de al bestaande 1900 waterpunten momenteel niet kunnen vinden, ze zijn vaak te vinden op treinstations bijvoorbeeld.

World Ocean Day: 5x oceaanvriendelijke kledingmerken

Ze werkten daarvoor samen met het techbedrijf Localyse.eu, een partij die gespecialiseerd is in innovatieve locatiesoftware en Google-technologie, en iedereen kan vanaf vandaag simpelweg de Google Maps app openen en zoeken naar ‘water tap’. De app laat vervolgens de dichtstbijzijnde plek zien waar mensen hun waterfles kunnen bijvullen. Hoe handig?

De nieuwe toepassing wordt volledig gefinancierd door Dopper. We like!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️