Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Psyche 19 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Aan iemand anders denken tijdens de seks: dit is waarom

Denken aan iemand anders tijdens de seks is voor veel koppels uit den boze. Sommigen zullen het zelfs beschouwen als ontrouw. Maar is dat realistisch? En waarom doen we dat, fantaseren over iemand die niet onze partner is? Tijdens intieme momenten met onze partner kan het voorkomen dat we wel eens aan iemand anders denken. En dat is eigenlijk hartstikke normaal. Wie ‘die ander’ dan is? Dat verschilt. Het kan iemand zijn die we persoonlijk kennen, maar ook een random persoon die we hebben gezien in de sportschool, of op tv.

Waarom doen we dit?

Als we fantaseren over andere mensen, is dat niet omdat we niet van onze partner houden, maar omdat onze levens zó diep verstrengeld zijn met elkaar, dat we een gebied van romantische vrijheid nodig hebben. Die vrijheid vinden we in ons hoofd. Het betekent dus ook niet dat we niet close zijn met onze partner. Integendeel zelfs: het kan zijn dat we té close zijn. En dat terwijl een beetje afstand juist goed is voor je seksleven.

Dit vind je vast ook interessant: Deze mensen hebben het vaakst seks (en het is niet wat je denkt)

Tot slot wordt ons een belangrijke les meegeven: “We moeten dapper genoeg zijn om aan te nemen dat we niet de enigen zijn in de verbeelding van onze partner. En wijs genoeg om er niet te veel waarde aan te hechten. Het zou genoeg moeten zijn dat we in hun hart zitten.”

Meer uit The Sex Issue?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️