Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Psyche 11 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Dit is wat jullie slaaphouding over jullie relatie zegt

De manier waarop jullie slapen, kan veel zeggen over jullie relatie. We delen de meest voorkomende slaaphoudingen en wat ze precies betekenen.

Dit zegt jullie slaaphouding over jullie relatie

Dit zijn de meest voorkomende houdingen in een relatie

Lepeltje, lepeltje

Lepeltje, lepeltje is een van de meest bekende houdingen. Het geeft een gevoel van veiligheid en verbondenheid en het laat zien dat jullie elkaar vertrouwen. Vaak zie je deze houding vooral terug in een beginnende relatie. Bij een stel dat langer bij elkaar is, wordt de afstand vaak groter.

Lees ook: Hoe voorkom je communicatieproblemen in je relatie? We vroegen het een expert

Naar elkaar toe gedraaid

Wanneer een van jullie zich naar de ander toe draait, of wanneer jullie alle twee naar elkaar toe gedraaid liggen, kan dit een teken zijn dat jullie op zoek zijn naar meer connectie. Deze houding vraagt om meer intimiteit in de relatie en goede communicatie.

Ruggen naar elkaar toe

Als jullie met de ruggen tegen elkaar aan slapen laat dit zien dat jullie verbonden zijn, maar het wel waarderen om jullie eigen ruimte te hebben. Stelletjes die pas samen zijn beginnen vaak met de ruggen tegen elkaar. Naar mate ze langer bij elkaar zijn, wordt de afstand tussen elkaar groter.

Hoofd op de ander laten rusten

Bij deze houding ligt het hoofd van de een, op bijvoorbeeld de borst van de ander. Het is een houding waarbij de een de ander wil beschermen. Deze houding laat zien dat er veel vertrouwen in jullie relatie is.

Must read: De kracht van knuffelen

Verstrengeld

Wanneer jullie helemaal verstrengeld zijn, laat dit zien dat jullie geen seconde bij elkaar vandaan willen zijn. Waarschijnlijk zijn jullie pas bij elkaar.

Benen tegen elkaar

Een houding waarbij de benen elkaar aanraken, kan een teken zijn dat er meer behoefte is aan meer connectie. Misschien hebben jullie ruzie gehad en willen jullie het weer goed maken?

Ruimte innemen

De partner die alle ruimte in bed inneemt, is vaak de dominante persoon in de relatie en is soms een beetje egoïstisch. De ander heeft een wat meer onderdanige rol.

Hoe slapen jij en je partner?

Meer over slaap?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️