Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Watch 19 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Dirty God op CineMember: over moed en veerkracht na gigantische tegenslag

We <3 Netflix, en dan vooral vanwege van hun uitgebreide aanbod aan documentaires, films en series die je wereldbeeld verbreden. Maar er is meer dan dat! Daarom tippen we vanaf nu af en toe een film uit het alternatieve online filmhuis CineMember. Dit video on demand-platform bestaat sinds 2018 en komt enkel met kwaliteitsfilms. Deze keer: Dirty God.

Over CineMember

CineMember begon met zo’n 500 films en dat zijn er inmiddels meer dan 900 (and counting!). In vergelijking met Netflix klinkt dat misschien niet zo veel, maar als je nadenkt hoeveel het je aan gescroll, gefilter en ge-internet scheelt op een reguliere streaming dienst, dan is dat eigenlijk júíst een heel fijn idee.

Inspirerende verhaal: in docu Biking Borders fietsen vrienden van Berlijn naar Peking voor het goede doel

De films worden uitgekozen op basis van kwaliteit. Ze zijn bijzonder en gevarieerd in hun aanbod: denk aan meer maatschappelijke films en documentaires over psychologie, seksualiteit en LGBTQIA+, maar ook over Black Lives Matter. Kortom: less is more! 

Dirty God op CineMember

Een van die bijzondere films is Dirty God. Deze film vertelt het verhaal van Jade, een jonge moeder wiens leven drastisch verandert na een verschrikkelijke wraakactie van haar ex. Die vond ‘t een goed idee om Jades huid aan te vallen met een bijtend product, wat resulteerde in blijvende littekens op Jades gezicht en bovenlichaam.

Dat dat de nodige uitdagingen met zich meebrengt, spreekt voor zich. De littekens lokken immers heel wat nare, starende blikken uit en zelfs Jades kleine dochtertje is er bang van. Extra ontmoedigend wordt het wanneer de ene dokter na de andere vaststelt dat de schade veel te groot is om te corrigeren.

Wanhoop, moed en veerkracht

Je zou dus voor minder wanhopig worden, al weet Jade die wanhoop op termijn toch om te draaien naar moed en veerkracht. De zoektocht naar fysieke en mentale rust vormt de rode draad door de film heen en daarvan kun je als kijker meer leren dan je denkt.

10 documentaires over klimaatverandering die je ogen openen

De uitdagingen die Jade ondergaat, plaatsen je eigen onzekerheden mooi in perspectief. Want als zelfs Jade haar schouders niet laat hangen na deze verschrikkelijke gebeurtenis, waarom zouden wij dat dan wel doen door fysieke onzekerheden die anderen niet eens opmerken? Films die je aan het denken zetten: wij houden ervan.

Dirty God kijken? Voor een vast bedrag van €9,99 per maand meer dan 900 films (and counting) onbeperkt bekijken vanaf je telefoon, laptop of televisie. Via deze link kun je een (proef)abonnement bij CineMember afsluiten. 

Bekijk hieronder de volledige trailer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️