Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Watch 15 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Inspirerende verhaal: in docu Biking Borders fietsen vrienden van Berlijn naar Peking voor het goede doel

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer tippen we Biking Borders: een inspirerend verhaal over hoe twee vrienden de wereld rondfietsen voor een goed doel.

Biking Borders vertelt het verhaal van vrienden Nono en Maximilian. Alles begint bij een gemeenschappelijke wereldreis, waar ze onder meer Guatemala bezoeken. In dit land stellen ze een pijnlijke realiteit vast: 1 op de 5 kinderen gaat niet naar school door een gebrek aan geld en infrastructuur. Dat moet anders, vonden de twee. Want onderwijs zou toch niet beperkt mogen zijn door de grenzen waarin we leven?

Biking Borders op Netflix

Vanuit die frustratie bedachten Nono en Maximilian een plan om een donatiecampagne op poten te zetten. In ruil voor financiële donaties via social media zouden de vrienden de afstand van Berlijn naar Peking overbruggen, en dat per fiets (!).

The Serpent op Netflix brengt de gevaren van psychologische manipulatie in kaart

Weten de twee waar ze aan beginnen? Waarschijnlijk niet. “Ik heb nog nooit meer dan 50 km gefietst”, klinkt het. Maar spoiler: achteraf gezien blijkt de fietstocht naar eigen zeggen het mooiste avontuur van hun leven.

Meer dan een fietstocht

Want tijdens hun reis van maar liefst 15.000 kilometer komen de twee in aanraking met immens veel verschillende situaties. Niet alleen verandert onderweg het landschap drastisch (van kronkelende bospaadjes tot drukke Aziatische steden waar het krioelt van het verkeer), ook zie je het klimaat gaandeweg veranderen (sneeuwstorm? Check. Zwemmen in tropische meertjes? Check).

https://www.bedrock.nl/fietsen-gezond-beter-seksleven/

En dan zijn er nog al die bijzondere mensen die ze tijdens hun tocht ontmoeten. Door onderweg te stoppen en contact te leggen met locals, ontstaan bijzondere ontmoetingen. Hun reis is daardoor doorspekt van de hartverwarmende conversaties. Maar ook van de nodige tegenslag, melancholie en humor. Tot slot is ook de ontwikkelende vriendschap door hun reis hartverwarmend.

En daarmee is Biking Borders de ideale feel good docu, die het moois van onze samenleving duidelijk laat zien. Want hoewel er in deze wereld heel wat misgaat, is er toch ook héél veel om trots op te zijn. Biking Borders levert bewijs.

Bekijk de volledige trailer hier:

Het onderwijs is toe aan een update: zo ziet onderwijs 2.0 eruit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️