Eva Spigt
Eva Spigt Uncategorized 19 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

De lekkerste desserts om te maken tijdens Kerst

Staan de feestdagen bij jou ook altijd in het teken van eten? Bij gebrek aan inspiratie zetten wij de lekkerste Kerst desserts op een rij waarmee je vrienden en familie kunt verrassen. Dit keer geen scroppino, maar wel een stroopwafel brownie.

Laat je inspireren met deze 5 verrassende desserts.

Eten tijdens kerst

Overvloedig eten tijdens de feestdagen, waar komt dat eigenlijk vandaan? In de vroege en hoge Middeleeuwen was dit een uiting van hoop voor het jaar erop. Dat het jaar net zo rijk aan voedsel en drank mag zijn als het vorige jaar. Nu is lang tafelen vooral erg gezellig.

Met deze 5 desserts maak je de kerst extra bijzonder.

1. Vegan haver noten crumble

Zin in een makkelijk, vegan dessert waarmee je iedereen tevreden stelt? Je kan zelf fruit snijden in de keuken maar je kan ook bij de supermarkt voorgesneden fruit halen zoals ananas, cantaloupe en watermeloen. Voor het ijs neem je een vegan variant. Het enige wat je hoeft te doen, is zelf de haver noten crumble maken. Dat is niet meer dan al deze lekkernijen uitstrooien over een bakplaat en dat in de over doen. Makkelijk zat!

Inspiratieloos voor het (vegan) kerstdessert? Maak deze haver-notencrumble met fruit & vanille-ijs

Havernotencrumble met fruit_liggend
Bron: Bedrock Green Food Lab

2. Aperol Spritz cake

Extra feestelijk is deze oranje Aperol Spritz cake, gemaakt met veel sinaasappel en voor het glazuur een scheutje van de alcoholische drank. Je kan er natuurlijk ook een Aperol Spritz bijschenken. Zelfs met temperaturen onder de nul, waan je je met dit dessert in het zonnige Italiaanse Padova waar het drankje vandaan komt.

Culy Homemade: Aperol Spritz cake

3. Stroopwafel brownies

Best of both worlds, een brownie met stroopwafel. Het recept is heel simpel, bij het maken van je brownie doe je gewoon een laag stroopwafels tussen het beslag en erop. Deze lagen geven je brownies een extra bite. Met een vleugje zeezout, krijg je een gouden combinatie die je niet snel vergeet.

Culy Homemade: stroopwafelbrownies

4. Mango float

Een tropische verrassing, de mango float. Met verse mangopuree, een beetje limoen en opgeklopte gecondenseerde melk, neemt dit dessert je mee naar een tropisch oord. Dit gerecht komt uit de Filipijnen en het is super makkelijk om te maken omdat het een no-bake dessert is. Zeker met de kou is dit aangename verrassing.

Culy Homemade: mango float (een heerlijk tropisch toetje!)

5. Hollandse appeltaart

Juist omdat het zo normaal is, wordt de klassieke Hollandse appeltaart zo vaak vergeten tijdens Kerst. Maar zeg nou zelf, er gaat niks boven een warme appeltaart met slagroom. Alleen die geur al maakt je watertanden.

Culy Homemade: klassieke Hollandse appeltaart

Bron: Pexels

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️