Kiara Louis
Kiara Louis Betere wereld 7 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Deze 4 fijne cosmeticamerken zijn dierproefvrij

Helaas wordt er nog steeds getest op dieren in de cosmeticawereld. Want hoewel dit sinds 2013 verboden is in Europa, testen merken indirect of buiten Europa nog steeds op dieren. Gelukkig zijn er genoeg mooie merken die geen schade toebrengen aan dieren. Eigenlijk zou je denken dat er tegenwoordig niet meer op dieren hoeft worden getest, toch gebeurt dit helaas nog veel. Dit komt doordat de meeste merken al jaren niet meer binnen de EU op dieren testen, maar ze doen dit wel buiten Europa, bijvoorbeeld in China. Dit blijkt uit onderzoek van de Naoki.nl, expert op het gebied van dierproeven. Volgens de officiële wetgeving is het dus verboden om producten en ingrediënten te verkopen die op dieren zijn getest.

De vraag is wie dit dan controleert, en of dit haalbaar is. Zo kan je als merk gemakkelijk je ingrediënten laten testen door derden, zonder zelf daar iets mee te maken te hebben. Gelukkig zijn er nog merken die écht dierproefvrij zijn, waaronder veel Nederlandse merken. We delen ze met jullie.

Lush

Ze hebben geweldige bathbombs, heerlijke kerstcollecties én een hele goede visie. Een merk naar ons hart. Lush strijdt al sinds de jaren ’90 tegen dierproeven, die ze bestempelen als wreed en nutteloos, vertellen ze op hun site. Mede dankzij hun inspanningen, is het Europese verbod op dierproeven in 2013 er gekomen. Ook zijn alle producten handgemaakt en vegetarisch. Je kan dus gemakkelijk bijdragen aan een wereld zonder dierproeven, terwijl je fijn ontspant in bad.

Wie wil er nou niet baden in een zee van blauw? Een momentje voor jezelf met een kopje thee, een boek, magazine of gewoon met je ogen dicht. Heerlijk dobberen… Wanneer neem jij je volgende bad? #bathart ? @navigatingwanderland

3,305 Likes, 29 Comments – Lush Nederland (@lush_nl) on Instagram: “Wie wil er nou niet baden in een zee van blauw? Een momentje voor jezelf met een kopje thee, een…”

Rituals

Dit Nederlandse merk staat voor bewust leven en genieten van het moment. Vooral de scrubs, showerfoams en geurkaarsen zijn bij ons favoriet. Ook geven ze aan dat al hun producten dierproefvrij zijn, en ze verkopen niet in China. In hun producten gebruiken ze zoveel mogelijk natuurlijke, biologische ingrediënten. Geen enkel product bevat dan ook parabenen, wat wel zo fijn is voor je huid. Rituelen creëren waar je iets aan hebt, zonder dierproeven. Dat kunnen wij alleen maar toejuichen, natuurlijk.

Happy #internationaldayofhappiness! ? Celebrate today with our most cheerful ritual: The Ritual of Laughing Buddha. ​? @mycroatianhome #theritualoflaughingbuddha

8,457 Likes, 133 Comments – Rituals Cosmetics (@ritualscosmetics) on Instagram: “Happy #internationaldayofhappiness! ? Celebrate today with our most cheerful ritual: The Ritual of…”

Kiko

Ook Kiko maakt bewust de keuze om op geen enkele manier te testen op dieren. Fijn, want dan kan je mooie make-up kopen, met nul redenen om je schuldig te voelen. En ze hebben tegenwoordig zelfs een uitgebreide ‘groene’ lijn. Aan de consumenten (lees: ons) wordt ook gedacht, aangezien ze onze veiligheid zo veel mogelijk willen beschermen. Giftige stoffen zul je gelukkig dus niet vinden in hun make-up.

Eyeshadow palettes that respect the earth ? #KIKOGreenMe #InternationalDayOfHappiness GREEN ME Eyeshadow Palette 01 | GREEN ME Double Eye Brush

19.6k Likes, 225 Comments – KIKO Milano Official (@kikomilano) on Instagram: “Eyeshadow palettes that respect the earth ? #KIKOGreenMe #InternationalDayOfHappiness GREEN ME…”

& Other Stories

We kennen dit mooie merk vooral van hun tijdloze kledingitems, maar ook hun cosmeticalijn is ook zeker de moeite waard. Al hun producten zijn vrij van dierproeven. Naast het welzijn dieren, denken ze ook aan de aarde. Ze werken met hun eigen code of conduct, welke de basis legt voor een duurzamere productieketen. Ook hebben ze sinds 2013 hun eigen in-store recycle programma, om zo bij te dragen aan een kleinere ecologische voetafdruk.

A fresh new start starts with the skin. Regram @alexannec by our in-store sink.

8,064 Likes, 64 Comments – & Other Stories (@andotherstories) on Instagram: “A fresh new start starts with the skin. Regram @alexannec by our in-store sink.”

DIY all natural beautytips:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️