Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Welzijn 6 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Fijn: Decathlon lanceert sportkleding voor ieder vrouwenlichaam

Sporten is natuurlijk hartstikke goed voor je, zowel op lichamelijk als mentaal vlak. Maar we weten ook allemaal dat de juiste sportkleding écht bijdraagt aan die gezonde sportflow. Toch is het vrouwen met een maatje meer soms knap lastig aan leuke, betaalbare sportkleding komen. Dat moet anders, dachten ze bij Decathlon.

Decathlon lanceert namelijk een nieuwe lijn met plus size sportkleding, voorzien van toffe designs en leuke kleuren. Sportkleding die geschikt is voor elk vrouwenlichaam, en zo zien we het maar al te graag.

Plus size sportkleding van Decathlon

De plus size lijn is tot stand gekomen in samenwerking met 36 sportieve plus size vrouwen met maat 3XL, 4XL of 5XL. Samen met deze vrouwen heeft Decathlon een goed beeld gekregen van welke vormen, kleuren en materialen voor de vrouwen belangrijk zijn als het gaat om sportkleding.

Uit de rondvraag bleek onder andere dat er grote vraag was naar betaalbare én tegelijkertijd modieuze sportkleding in verschillende kleuren. Het resultaat is dan ook een kleurrijke collectie met zowel basickleuren (zwart en grijs) en lichte kleuren (lichtblauw, poederroze), maar ook een felroze legging met een leuk printje mag niet in de collectie ontbreken.

Good news: deze sportkledinglijn is (als eerste!) gelabeld met haar CO2-voetafdruk

plus size sportkleding decathlon
plus size sportkleding decathlon

Zo blijf je gemotiveerd om te sporten (en skip je nooit een workout)

Decathlon zegt dat de kledingstukken optimale zweetafvoer, bewegingsvrijheid én comfort willen garanderen. Zo zijn de leggings volledig squat proof (wel zo prettig!) en hebben ze een hoge taille voor draagcomfort. Zo straal je zelfverzekerdheid uit in de sportschool, en hoef je je geen zorgen te maken dat je legging afzakt.

En ook mega handig: alle leggings hebben een telefoonzakje. Zo raak je jouw telefoon en sleutels dus nooit meer kwijt tijdens het sporten.

Sportbh’s met extra ondersteuning

Een grote no go voor sportbh’s voor meiden met een grote cup, is wanneer de bh niet genoeg support biedt. De bh’s uit de nieuwe Decathlon collectie bieden gelukkig extra ondersteuning, waardoor ze perfect geschikt zijn voor die intensieve HIIT-les, een uurtje Zumba of een stukje op de loopband.

De collectie wordt aangevuld met een aantal extra lange shirts. Door de lengte van de shirts kruipen ze niet omhoog, wat strakkere T-shirts vaak wel doen.

De plus size sporkleding wordt verkocht in de maten 3XL t/m 5XL. De gehele collectie is te koop in elke Decathlon winkel in Nederland, en natuurlijk ook verkrijgbaar op de Decathlon website.

Waarom sporten zo ontzettend goed is voor je brein

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️