Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Betere wereld 3 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Good news: deze sportkledinglijn is (als eerste!) gelabeld met haar CO2-voetafdruk

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we wel positiviteit gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góéd. Vandaag tippen we een leuk kledingmerk dat 100 procent transparant is over hun ecologische voetafdruk: Allbirds.

De mode-industrie en het klimaat: vaak worden de 2 niet op een positieve manier met elkaar in verband gebracht. De kledingindustrie is namelijk de op één-na-vervuilendste ter wereld is, pal na de vlees- en zuivelindustrie.

Dat komt onder andere door slechte omstandigheden in fabrieken, vervuilende materialen, de benodigde energie, watervervuiling en het verbrandingsproces wanneer collecties niet verkocht worden. Toch kan het ook anders, zo blijkt. Kledingmerk Allbirds geeft in ieder geval het goede voorbeeld.

https://www.bedrock.nl/webshops-duurzame-mode/

Allbirds sportkleding
Bron: Allbirds

Allbirds in een notendop

Duurzaamheid en minimalisme: dat zijn de sleutelbegrippen bij de toffe kledinglijnen van Allbirds. Het merk staat bekend om hun minimalistische en strakke designs voor schoenen, sweaters, ondergoed en sportkleding.

https://www.bedrock.nl/crowdfunding-duurzame-mode-ondernemingen-steunen/

Onlangs lanceerde het merk bovendien een nieuwe sportkledinglijn die volledig gelabeld is met haar CO2-voetafdruk. Die ziet er niet alleen fantastisch uit, je bewijst de natuur er ook nog eens een dienst mee.

Hardlopen, zacht voor de natuur

Want waar heel wat kledingmerken gebruik maken van het goedkope maar vervuilende polyester, doet Allbirds het anders. De collectie is namelijk gemaakt van natuurlijke materialen zoals zijdezachte eucalyptusvezels of superfijne merinowol.

Ze geven daarbij de voorkeur aan gerecyclede grondstoffen en productieprocessen met een lage uitstoot. De collectie bestaat uit een hardlooplegging en -short, een strakke tanktop met ingebouwde sportbh en een ademende top en T-shirt van gaasstructuur.

En daarmee heeft de kleding een héél hoog plekje op onze wishlist bemachtigd…

De CO2-transparante collectie van Allbirds is online te koop via de webshop

https://www.bedrock.nl/duurzaam-mode-platform/

Allbirds sportkleding
Bron: Allbirds

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️