Sophie Golbach
Sophie Golbach Psyche 25 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

De kracht achter klankschalen (en frequenties)

Ken je dat, wanneer je bij een concert bent en lekker naar de muziek luistert en de basgitarist eens lekker losgaat op zijn gitaar? Het dreunende geluid van de bas komt hard uit de speakers en het voelt alsof alles trilt, door je hele lichaam heen. Klankschalen geven net zo’n trilling af, maar dan op een helende manier.

Maar wat zijn klankschalen nou eigenlijk? En op wat voor manier kunnen ze je dan helen?

Wat zijn klankschalen?

Klankschalen, ook wel singing bowls genoemd, zijn ronde kommen van verschillende soorten metaal, die meestal uit de Tibetaans boeddhistische gebieden in Azië komen. Er zijn heel veel verschillende soorten klankschalen, grote, kleine of dikke; ieder met hun eigen geluid en effect.

Er is zelfs een verhaal dat klankschalen gemaakt zouden zijn van de zeven metalen (goud, zilver, koper, kwik, lood, ijzer en tin). Deze zeven zouden dan staan voor de zeven planeten in ons zonnestelsel.

De kracht van sound healing: hoe trillingen je fysiek en mentaal kunnen helen

De bedoeling is dat je de klankschaal aanslaat met een klopper. Ze geven dan diepgaande trillingen af op verschillende frequenties. De trilling is krachtig en dringt helemaal door in je lichaam en geest. Dat werkt op een helende manier. Klank wordt al duizenden jaren als helende kracht gebruikt.

Hoe werken klankschalen?

Je moet de klankschaal dus aanslaan, waarna de trillingen van de schaal door je heen gaan. Zoals je misschien wel weet, bestaat je lichaam voor 70 procent uit vocht en de trillingen kunnen via de huid tot in dat vocht doordringen. Als het ware wordt alles dan intern zachtjes gemasseerd.

Om je daarvan een beter beeld te geven; de trillingen die door je lichaam gaan zijn vergelijkbaar met een rimpeling in het water, wanneer je een kiezelsteentje in een spiegelglad meer gooit. De kringen van het steentje gaan dan over het hele wateroppervlak. Zo is het ook met de klankschaal.

https://www.bedrock.nl/camping-tijdloos/

Elk gezond lichaam heeft een eigen trilling en een eigen frequentie. Als je ziek bent of een blokkade in je lichaam hebt, bijvoorbeeld door stress, is jouw frequentie verstoord. Los je dat op met een klankschaal, dan zal jouw lichaam eerst mee gaan trillen met de trilling van de klankschaal. Daarna gaan jouw lichaam en de klankschaal op gelijk niveau trillen, waardoor je weer in je eigen frequentie komt.

Klankschaal massage

Bij massages kunnen we klankschalen dus ook goed inzetten. Door het toepassen van klankschalen kunnen je klachten verminderd worden. Een klankschaal kan je onder andere voor de volgende dingen gebruiken; stress verminderen, concentratie verbeteren of de nachtrust verbeteren.

Verschillende klankschalen geven ook verschillende trillingen en welke klankschaal je kiest is dus belangrijk. Dat kan je het beste overlaten aan een professional. Tijdens de massage plaatst de therapeut de schalen direct op je lichaam of om je heen, bijvoorbeeld ter hoogte van je chakra’s.

De kracht van (zelf)massages volgens Ayurveda

Bij de klankschaal massage lig je op een behandeltafel, op je rug of op je buik, in gemakkelijke kleding. Er kan een zachte deken over je heen worden gelegd om de ontspanning te verhogen, maar de therapeut kan deze ook weglaten.

Kortom; klankschalen zijn enorm krachtig en de helende kracht gaat diep door je heen. Wil je het eens uitproberen? Dan zijn er in Nederland eigenlijk verschillende plaatsen waar je dat zou kunnen doen, bijvoorbeeld in Den Haag, Haarlem of Nijmegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️