Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Welzijn 12 nov 2017
Leestijd: 3 minuten

De beste ‘wellness podcasts’ over slaap, voeding en meer

Er bestaan podcasts in alle soorten en maten: over ondernemen, over politiek, over muziek… Maar er is ook een grote hoeveelheid ‘wellness podcasts’. Beter slapen? Fitness-motivatie nodig? Gezond eten? Een beter humeur of mindset? Deze podcast-hosts hebben de antwoorden voor je (en dat brengen ze nog op een leuke manier ook).

De beste ‘wellness podcasts’

1. The living experiment

Zeg jij vaak ‘dat kan ik niet’ of ‘zo ben ik nu eenmaal’? Helemaal fout, vinden de hosts van ‘The living experiment’: we kunnen in ieder geval probéren om dingen te verbeteren. De onderwerpen van deze podcast lopen heel erg uiteen: er is een aflevering over slaap, één over kwetsbaarheid, maar ook iets over energydrankjes. Het grote verschil met de rest is dat ze je ook huiswerk geven, zodat je echt een verandering kan initiëren.

2. Revolution health radio

Bekijk je voeding en gezondheid het liefst vanuit een wetenschappelijk oogpunt? Dan is ‘Revolution health radio’ misschien iets voor jou. Er worden zowel goed onderbouwde achtergronden als praktische tips gegeven voor hoe je ziektes kunt vermijden én genezen. Ook worden alle mythen die over voedsel bestaan, voorgoed met de grond gelijk gemaakt.

3. The meditation podcast

Heb je alle Bedrock-meditatiepodcasts al gehad? Probeer dan eens ‘The meditation podcast’: voor iedereen die wel graag wil mediteren, maar het lastig vindt om dat zonder begeleiding te doen. De podcast maakt gebruikt van ‘audiotechnologie die het brein beïnvloedt’, dus dat moet zeker goed komen.

4. Mindbodygreen-podcast

Yes: één van de bekendere sites over gezondheid en duurzaamheid, mindbodygreen.com, heeft ook een podcast. Elke aflevering wordt er een ‘wellness expert’ geïnterviewd; de ene keer over yoga, de andere keer over het schoonheidsideaal. Heel interessant!

Luisteren! De podcast Gedachtegang over mentaal welzijn is een tip

5. Sleep whispers

Heb jij vaak moeite met in slaap vallen? ‘Sleep whispers’ is een podcasts met gefluisterde verhalen die je moeten helpen om tot rust te komen. Eerlijk is eerlijk, je moet wel houden van die ASMR-stijl, maar als je dat doet, is het zeker een aanrader.

6. Almost 30

Ben je twenty-something en even helemaal de kluts kwijt – of gewoon heel geïnteresseerd in hoe andere mensen op die leeftijd het doen? ‘Almost 30’ behandelt elk onderwerp waar je over wil horen, van het creëren van balans tot de sleutel naar geluk. Nee, je bent echt niet de enige.

5 podcasts over persoonlijke groei (fijne motivatie voor het nieuwe jaar)

7. Cabral concept

Nog een interessante podcasts die veel wetenschappelijke achtergronden biedt, is ‘Cabral concept’. De host behandelt allerlei onderwerpen over gezondheid, maar wel opgedeeld in categorieën: van Motivation and Mindset Monday, tot Training Thursdays. Het fijne aan deze podcasts is dat de afleveringen niet ruim een uur duren, maar soms maar een kwartiertje. Kun je makkelijk even tussendoor luisteren!

7. Soul on fire

Aan haar stem moet je misschien even wennen, maar dat is het zeker waard. De blogger van ‘The Balanced Blonde’ praat over allerlei onderwerpen waar de gemiddelde bewuste jonge vrouw mee bezig is: over yoga en voeding, maar ook over bijvoorbeeld ondernemen.

8. Balanced bites

Ben je geïnteresseerd in een paleo dieet? Dan is ‘Balances bites’ wat voor jou. Hierin worden de voor- en nadelen van paleo besproken, maar ook tips en achtergronden. De hosts praten ook over hormonen, gezichtsverzorging en andere dingen die voornamelijk vrouwen zullen aanspreken.

9. #GetMerry

‘Get Merry’ wordt gehost door twee zussen, die elkaar natuurlijk door en door kennen. Ze behandelen voornamelijk onderwerpen die meer met mindset te maken hebben: voor jezelf leven, vriendschap sluiten en geloven in jezelf. Bovendien is hun vrolijkheid gewoon heel aanstekelijk.

10. One part podcast

Last but not least is er de ‘One part podcast’, nog een aanrader als het aankomt op (vooral) persoonlijke ontwikkeling en psychologie. Wil je horen over body positivity en burn-outs? Dan ben je hier aan het goede adres. Maar ook onderwerpen als ongesteldheid en hormonen komen aan bod.

https://www.bedrock.nl/podcast-slow-the-f-down/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️