Redactie
Redactie Psychologie 6 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Filmhuis Cinetree tipt ‘A Strange Love Affair with Ego’: een intieme docu over narcisme

Online filmhuis Cinetree gelooft – net als wij – dat het uitmaakt wat je kijkt. Net zo goed als dat het een verschil maakt wat je eet of naar wie je luistert. Kijk gezond! Omdat alle goede films niet altijd makkelijk te vinden zijn, maakt Cinetree online maandelijks een nieuwe selectie.

Dit keer cureren ze speciaal voor ons een persoonlijke en intieme documentaire over narcisme: A Strange Love Affair with Ego.

Documentaire over social media en narcisme

Met de komst van social media en influencers heeft ‘narcisme’ nogal een andere lading gekregen. Iedereen weet dat we op social media de wereld, letterlijk en figuurlijk, met een filtertje te zien krijgen. De grote influencers laten ons vaak een verheerlijkt beeld van de werkelijkheid zien – en logisch ook, want niemand zit op negativiteit te wachten. Toch heeft het leven dat we online van anderen zien, vaak een negatieve invloed op onze eigen verwachtingen. Want stiekem willen we allemaal wel wat vaker op vakantie en elke week uiteten gaan. Maar gelukkig zijn de meesten van ons wel in staat om onderscheid te maken tussen dat perfecte plaatje en wat haalbaar is.

Lees ook: De Netflix docu The Creative Brain is een prachtige ode aan creativiteit

En dat is juist waar het bij narcisten vaak fout gaat. Een gezonde dosis zelfverzekerdheid kan bij hen omslaan in grootheidswaanzin: precies wat documentairemaakster Ester Gould zag gebeuren bij haar eigen zus Rowan. Al in hun kindertijd was Rowan knap, uitgesproken, populair, artistiek en succesvol. Iedereen die met Rowan in aanraking kwam, was jaloers op haar zelfvertrouwen en schoonheid. Ester keek met veel bewondering naar haar zus, maar toch bleken achter dat ‘perfecte’ plaatje grote psychische problemen schuil te gaan.

Speciale kortingscode voor Bedrock-lezers

A Strange Love Affair with Ego is een indringende, persoonlijke documentaire die je nog lang bij zal blijven. Lezers van Bedrock krijgen een speciale kortingscode om een maand lang álle Cinetreefilm gratis te bekijken! Dit is ‘m: BEDFILMS.

Bekijk hier de film en hieronder alvast de trailer!

.

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar een gelukkig en gezond leven, maar zie je soms door de bomen het bos niet meer? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de tweede aflevering orthomoleculair voedingsdeskundige Anna de Meulmeester.

Spoiler: Anne geeft het antwoord op de vraag hoe je nou écht gezond leeft, helpt voedingsmythes de wereld uit én onthult hoe je bepaalde ziektes zou kunnen voorkomen door het eten van de juiste voeding!

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Filmhuis Cinetree tipt ‘A Strange Love Affair with Ego’: een intieme docu over narcisme
Sluiten