Fleur Broeders
Fleur Broeders Watch 16 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Strike a Pose op CineMember: Madonna-dansers die iconen voor de seksuele vrijheid werden

We <3 Netflix, en dan vooral vanwege van hun uitgebreide aanbod aan documentaires, films en series die je wereldbeeld verbreden. Maar er is meer dan dat! Daarom tippen we vanaf nu af en toe een film uit het alternatieve online filmhuis CineMember. Dit video on demand-platform bestaat sinds 2018 en komt enkel met kwaliteitsfilms. Deze keer: Strike a Pose.

Over CineMember

CineMember begon met zo’n 500 films en dat zijn er inmiddels meer dan 900 (and counting!). In vergelijking met Netflix klinkt dat misschien niet zo veel, maar als je nadenkt hoeveel het je aan gescroll, gefilter en ge-internet scheelt op een reguliere streaming dienst, dan is dat eigenlijk júíst een heel fijn idee.

Still Alice op CineMember: een realistische film over de lijdensweg met Alzheimer

De films worden uitgekozen op basis van kwaliteit. Ze zijn bijzonder en gevarieerd in hun aanbod: denk aan meer maatschappelijke films en documentaires over psychologie, seksualiteit en LGBTQIA+, maar ook over Black Lives Matter. Kortom: less is more! 

Strike a Pose op CineMember

Een van die bijzondere films is Strike a Pose. In deze documentaire gaan we terug naar 1990: zeven jonge dansers worden door Madonna gecast voor haar Blond Ambition Tour. Deze tour werd vastgelegd in de populaire documentaire Truth or Dare – In Bed with Madonna. De trotse dansers werden hierna iconen voor de seksuele vrijheid. 25 jaar later zien we ze terug.

Ze nemen ons mee achter de schermen en onthullen de werkelijkheid over hun levens tijdens en na de tour. Madonna had het succes van Vogue grotendeels te danken aan de zeven dansers. In deze documentaire zijn de rollen omgedraaid: de wereldster heeft een bijrol en de dansers worden in het spotlicht gezet.

De keerzijde van roem

De dansers hebben natuurlijk mogen genieten van hun roem, maar daar zaten ook zeker dieptepunten bij. Zo heeft aids een belangrijke rol gespeeld in het leven van de jongens. Een van hen heeft het leven zelfs moeten verlaten. De anderen moesten hiermee omgaan, wetende dat de associatie gelijk met homoseksualiteit werd gelegd.

https://www.bedrock.nl/beste-lgbtq-series/

Heftig, emotioneel en eerlijk. Zou is de documentaire samen te vatten. De onuitwisbare invloed die de groep heeft gehad op de emancipatie van de LGBTQIA+ community en de bewustwording rond aids is duidelijk te merken.

Een prachtige portrettenreeks die de bijrollen als hoofdpersonen neerzetten. Verfrissend en zeker de moeite waard!

Strike a Pose kijken? Voor een vast bedrag van €9,99 per maand kan je meer dan 900 films (and counting) onbeperkt bekijken vanaf je telefoon, laptop of televisie. Via deze link kun je een (proef)abonnement bij CineMember afsluiten. 

Bekijk hieronder de volledige trailer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️