Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Spiritualiteit 2 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Een cacaoceremonie is een hartopener en het zorgt voor spirituele groei

Bijna iedereen kent wel iemand die een cacaoceremonie heeft bijgewoond. Vaak is deze persoon in kwestie vol lof over dit spirituele ritueel met chocolade. Zo sprak ik laatst met Steffy Roos Du Maine en zij organiseert zelfs cacaoceremonies voor haar medewerkers. Het zou verbinding creëren en liefde stimuleren.

Als de cacaoceremonie zó goed voor je is, waarom doet dan niet iedereen het? Wij duiken in de wereld van rauwe cacao voor diepere spirituele verbinding.

De cacaoceremonie

Rauwe cacao is een natuurlijk medicijn dat duizenden jaren binnen de Mayacultuur in Zuid-Amerika werd gebruikt voor medicinale, spirituele en ceremoniële doeleinden. Het is aangetoond dat rauwe cacao het immuunsysteem stimuleert en de cholesterol en bloeddruk verlaagt, maar ook zorgt voor een boost van je gelukshormonen en een diepere spirituele verbinding. Cacao is een echte hartopener, een mild medicijn dat ons opnieuw verbindt met onze intuïtieve zelf.

De behoefte aan een ritueel voor verbinding en spirituele groei wordt steeds groter. Dat komt door onze snelle maatschappij waarin we dagelijks veel prikkels te verwerken krijgen. Hierdoor raak je soms de verbinding met jouw intuïtie kwijt en dus ook intrinsieke doelen en intenties. Terwijl deze juist zo belangrijk zijn om gelukkig en succesvol in het leven te staan.

Verschillende cacaoceremonies

Voor sommige mensen klinkt een cacaoceremonie zweverig. Dat is het niet, zie het gewoon als een fijne activiteit! Zeker nu de dagen kort en donker zijn, is er niks mis met cacao als natural happiness booster. Rauwe cacao zit vol antioxidanten en stimuleert ons gelukshormoon serotonine. Het opent je hart, je hartchackra en daarom is het zo geschikt om te mediteren en je te verbinden. Door het ritueel kom je uit je hoofd en in je lijf.

Zo houd je een cacaoceremonie

De kracht van een cacaoceremonie is onder andere verbinding. Daarom is het fijn om dit ritueel niet in je eentje te doen. Mag ook! Alleen dan mis je toch de connectie en liefde van de medemens.

Op BEDROCK delen we hoe je zelf een cacaoceremonie kunt organiseren. Inclusief een recept voor het rauwe cacaodrankje! Natuurlijk draait het niet om de chocolademelk alleen. Tijdens het ritueel zet je intenties, mediteer je en maak je verbinding. De setting en de groep met wie je bent, maken hierin het verschil.

Zorg dat de ruimte warm is, steek kaarsen aan en zoek een fijne playlist uit om je echt even te onttrekken van de wereld. Kleed je comfortabel en zorg dat je helemaal op je gemak bent, met close vrienden of familie dus.

Het kan ook zijn dat mensen uit jouw omgeving sceptisch zijn en dat je tóch de verbinding wil ervaren. Dan zijn er diverse initiatieven die cacaoceremonies organiseren waar jij aan mee kunt doen.

The Conscious Club

Bij de cacaoceremonie van The Conscious Club in hotel INNSiDE by Meliá Amsterdam staat deze herfst loslaten centraal. Op deze manier bereid je je voor op de winter met nieuwe doelen en intenties. De ceremonie wordt begeleid door de eigenaren van The Conscious Club; Elizabeth Plokker en Charon Tolhuisen, onder begeleiding van harpiste en zangeres Fralalai. De ultieme selfcare die een diepe indruk achterlaat. Iedereen kan deze ‘mini’ retreat boeken via The Conscious Club. Dat je na deze retreat direct je bed in kan duiken, is natuurlijk het allerfijnste!

De retraite bestaat uit een diner, cacaoceremonie, overnachting en ontbijt en kost € 269,- per persoon.

Moon’s Farm

In Noordwijk heb je Moon’s Farm. Een plek waar je kunt baden in het groen, omringd door kruiden, wilde bloemen, bomen en vogels. Dit is de ideale omgeving om de verbinding met jezelf weer terug te vinden. Ze organiseren dan ook diverse events met plantmedicijnen en ook cacaoceremonies. Neem een kijkje op de website.

The Cacao Circle

In Amsterdam, bij de White Door Studio (een ontzettend mooie plek, believe us!) organiseren ze ook diverse cacaoceremonies. Door middel van meditaties, visualisaties, maar juist ook stiltes komt de krachtige werking van cacao hier goed tot zijn recht. Of je nu op zoek bent naar meer stabiliteit of juist sensualiteit, er zijn verschillende rituelen met andere intenties waardoor er vast een voor jou bij zit!

Wat kundalini yoga ons leert over onze kritische stem (en iedereen heeft ‘m)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️