Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 10 jul 2021
Leestijd: 4 minuten

De 5 boeken die je aan je leeslijst wilt toevoegen deze zomer

Van boeken krijgen we nooit genoeg. Niet alleen sluit je je er heel even mee af van de drukke buitenwereld, je wordt er slimmer van, je leeft er langer door én je breidt je vocabulaire uit. Aan interessante boeken gelukkig geen tekort want er gaat geen dag voorbij dat wij geen leerzame, bijzondere of must read-boeken voorbij zien komen. Daarom delen we de must-read boeken voor deze zomer. 

Of het nu gaat over persoonlijke ontwikkeling, duurzaamheid of gezond leven, deze boeken wil je zéker gelezen hebben!

Nieuwe must read boeken

Dit zijn ze nieuwste must read boeken:

Back to Nature
Bron: Back to Nature

Back to Nature – Eva Spigt & Nicola Dow

Wandelen was natuurlijk altijd al een goed idee, maar sinds de uitbraak van corona zijn we de activiteit meer gaan waarderen dan ooit tevoren. Een rondje in je eentje wandelen is niets geks meer aan, een koffie- en wandelpauze is een stuk geaccepteerder en wandelvakanties in eigen land al hélemaal.

Waarom natuur een mens zo gelukkig maakt

En wie zegt dat je naar de andere kant van de wereld moet vliegen om te genieten van de mooiste (of nou ja, mooie) wandelroutes? Precies, niemand. In Nederland vind je namelijk prachtige natuurgebieden variërend van duinen, stranden, heiden en heuvels. Natuurliefhebbers Eva Spigt en Nicola Dow somt ze in Back to Nature allemaal voor je op!

Back to Nature
€20,99

Bron: Plastic Soup Surfer

Plastic Soup Surfer – Merijn Ting

Surfer Merijn Ting staat in Nederland en daar buiten al jaren bekend als de plastic soup surfer, want als je surfboard je tweede huis is en je dagelijks plastic afval in je voortuin vindt, dan bouw je daarvan toch je eigen board? Tinga deed het. Als statement voor zijn expedities om aandacht te vragen voor onze omgang met zwerfafval en plastic.

Met zijn gloednieuwe boek laat hij zien hoe één persoon het verschil kan maken!

Plastic Soup Surfer
€20,99

Ik denk dat ik het wel kan
Bron: Ik denk dat ik het wel kan

Ik denk dat ik het wel kan – Franke van Hoeven

Ik denk dat ik wel kan is een handboek voor kersverse moeders. Voor moederschap bestaat immers geen cursus op opleiding. We doen eigenlijk maar wat: en dat is vooral in het diepe springen. Het boek van van Hoeven – zelf moeder van twee – vertelt hoe je als kersverse moeder goed voor jezelf blijft zorgen.

Hoe je voor je kindje moet zorgen, daar is immers genoeg over te lezen, maar hoe zorg je dat je jezelf niet vergeet in de hectiek van het nieuwe moederschap? Leer over hoe te dealen met een tekort aan slaap, vervelende kraamhulp en gierende hormonen in Ik denkt dat ik het wel kan!

Ik denk dat ik het wel kan
€20,99

Bron: Positieve intelligentie

Positieve intelligentie – Shirzad Chamine

Het brein: het is niet alleen ons beste vriend, maar ook onze grootste vijand. Het is namelijk ook het orgaan dat verantwoordelijk is voor allerlei tegenslagen en hardnekkige patronen waar je maar niet vanaf komt, hoe goed je ook je best doet. Dat kan anders!

Volgens Chamine is er een reden dat je na een retraite of een heidag weer vervalt in oude patronen en kan je met deze wetenschappelijk methode het percentage van de tijd dat je brein als je vriend fungeert verbeteren.

In het boek – dat eerder een bestseller werd in New York – wordt het werk van neurowetenschappen, positieve psychologie, organisatiekunde én coaching gecombineerd. Daar hebben wij wel oren naar, jij ook?

Positieve intelligentie
€24,95

Bron: En ze filosofeerden nog lang en gelukkig

En ze filosofeerden nog lang en gelukkig

Auteur Elke Wiss kan je kennen van de bestseller Socrates op sneakers. In En ze filosofeerden nog lang en gelukkig lees je speelse verhalen om je aan het denken te zetten en verrassende gesprekken te voeren. Wat kan je verwachten?

Aan de hand van de korte filosofische verhalen in het boek, zul je zien hoe je een beter gesprek met elkaar kunt voeren. Welke vragen werken wel en welke niet? Hoe bouw je een goed gesprek op? Hoe kun je je eigen oordelen helder krijgen en die van de ander scherp bevragen? Hoe stimuleer je het denken van jezelf en van de ander?

En ze filosofeerden nog lang en gelukkig
€20,99

Lekker lezen maar!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️