Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Betere wereld 20 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Wegwerpplastic verminderen? Dat kan met deze 30 dagen challenge

In de categorie ‘goede voornemens’ staat gewicht verliezen ieder jaar weer met stip op #1. Maar overtollige kilo’s kwijt raken kan op meer dingen betrekking hebben dan alleen op je lichaamsgewicht. Bijvoorbeeld… op de kilo’s aan wegwerpplastic die je consumeert! Om dat idee te promoten, bedacht het Wereld Natuur Fonds (WWF) een slimme app waarmee je de challenge tegen wegwerpplastic kan aangaan. Hoe leuk?

Dat onze oceanen met een ernstig plasticprobleem kampen, staat buiten kijf. De zee wordt overspoeld met afval, we zwemmen erin en vooral dieren en ecosystemen ondervinden er veel last van. Hoogtijd om meer op je plasticgebruik te gaan letten dus!

Het probleem met wegwerpplastic

Wist je dat de helft van al het plastic dat in de oceanen rondzwemt, is gemaakt om slechts één keer gebruikt te worden? Yup, dat is even slikken.

Must read: De Plastic Soup Foundation: “We gaan door tot de plastic lekkage stopt”

Maar het goede nieuws is dat je een enorm grote impact kan maken door wegwerpplastic vaker te weigeren. Yes: kleine aanpassingen maken een groot verschil!

30-dagen challenge tegen wegwerpplastic

“Mensen willen graag kilo’s afvallen voor een lang, gelukkig en gezond leven, maar afvallen van kilo’s plastic zorgt ervoor dat niet alleen de mens lang gelukkig en gezond kan leven maar ook de wereld en de natuur.”, aldus het WWF.

Om mensen aan te sporen om ook eens te denken aan hun kilo’s aan wegwerpplastic, lanceerde het WWF een handige app die vanaf heden gratis te downloaden is via de Appstore en de Google Play Store.

Gratis app

De app geeft je in 30 dagen uitdagingen om stapsgewijs af te vallen van je wegwerpplastics. De app maakt je bewuster, daagt je uit en moedigt je aan om geen plastic meer te gebruiken.

Dit vind je misschien ook interessant: Zo verminder je de duizenden kleine plastic microvezels die vrijkomen bij elke wasbeurt

Zo leer je tijdens de app bijvoorbeeld dat als je geen plastic tassen meer gebruikt dat dit zo’n 230 zakken per jaar scheelt. En dat zijn toch maar liefst 1150 tassen in 5 jaar tijd!

Leuk om te weten: het initiatief krijgt steun van enkele bekende gezichten. Zo heeft model Jessie Jazz Vuijk, maar ook cabaretier Ronald Goedemondt en 3FM-dj Yoeri Leeflang aangegeven dat ze de uitdaging zullen aangaan.

En als iedereen dat doet, tikt dat aardig aan!

Plastic Afvallen‘ is te downloaden via de Appstore en de Google Play Store

Meer over afval?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Wegwerpplastic verminderen? Dat kan met deze 30 dagen challenge
Sluiten