Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Betere wereld 23 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Een vleugje body positivity voor in je interieur

Je omringen met positiviteit is natuurlijk altijd een goed ide, en dat geldt ook voor body positivity. Hierbij is de eerste en belangrijkste stap blij met je spiegelbeeld zijn. Maar, je kunt deze body positivity ook doortrekken naar… je interieur. Met deze toffe meubels bijvoorbeeld!

De lente komt eraan en dat betekent felgele narcissen. Die zouden toch te leuk in staan in een vaas in de vorm van grote ronde billen?

Lekker in je lichaam

Body positivity: het woord zegt het al, op een positieve manier naar je eigen lichaam en dat van anderen kijken. Je lekker in je lichaam voelen is voor de één makkelijker dan voor de ander. En dat is zonde, want een negatief beeld over jezelf zorgt voor minder zelfvertrouwen en minder levensgeluk.

4 stappen om je negatieve zelfbeeld terug te draaien naar een positieve

Maar hoe doe je het? Eerder schreven we al een stappenplan over hoe je lichaam te accepteren zoals het is. Begin met je te focussen op je sterke punten. Wat vind je mooi aan jezelf? Waar ben je trots op? Ga dan na waar je negatieve zelfbeeld vandaan is gekomen. Door er bewust van te zijn, kan je het geleidelijk aanpassen en juist de positieve en mooie kanten zien.

De manier hoe je tegen jezelf praat

Heeft het te maken met dat je jezelf continu vergelijkt met mensen op straat of op social media? Let ook op de manier hoe je tegen jezelf praat. Als dit overwegend negatief is, probeer je hier dan bewust van te worden en jezelf te corrigeren wanneer dat nodig is. Mindfulness kan helpen je gedachtes wat te temmen.

Tegelijkertijd is het belangrijk om je te beseffen dat je looks niet definiëren wie je bent. Eerlijk is eerlijk, je houdt toch ook niet van je vrienden en familie omdat ze er mooi uitzien? Clichés zijn niets voor niets clichés: uiteindelijk draait het allemaal om het innerlijk.

Vazen versierd met vrouwenfiguren

In de praktijk kan body positivity soms nog best lastig zijn. Helemaal met alle ogenschijnlijk perfecte modellen die op Instagram voorbij komen. Toch vindt er ook op the gram een tegenbeweging plaats van accounts die realistischere foto’s posten.

https://www.bedrock.nl/body-positivity-instagram/

Body positivity is niet alleen opgepakt door de Instagram-community, maar ook door interieurontwerpers. Zij gebruiken het vrouwenlichaam als inspiratiebron en maken zo een statement, bijvoorbeeld met sierkussens, prints en vazen allemaal versierd met vrouwenfiguren of curvy lines.

Op Westwing zijn er aardig wat body positieve hippe items te vinden. Check bijvoorbeeld de toffe billenvaas die je hierboven ziet voor €25,99, deze kussens gedecoreerd met mooie en realistische vrouwenfiguren voor €23,99 of dit beige schilderij versierd met vrouwelijke lijnen voor €124.

Fleur je huis dus gerust op met wat vrouwelijk schoon in de vorm van meubelstukken of andere accessoires. Zo word je er elke dag op een subtiele manier aan herinnerd waarom wij vrouwen van onze mooie lichamen mogen houden.

https://www.bedrock.nl/van-je-lichaam-houden-tips/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️