Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 27 jan 2020
Leestijd: 5 minuten

Deze vrouwen wil je volgen op social media voor meer body positivity in je leven

In de afgelopen tijd is de body positive movement erg populair geworden. Vrouwen worden aangemoedigd hun curves te omarmen en zich niet te schamen voor hun lijf. Volle billen, cellulitis of striae hoeven niet verborgen te worden. Deze vrouwen geven zich op social media (letterlijk en figuurlijk) bloot zodat we zien hoe we kunnen houden van onze vetrolletjes of volle heupen.

Voor een beetje meer body positivity in je leven!

Meer body positive en minder perfecte plaatjes

Waar we gewend zijn om op social media langs ‘perfecte’ plaatjes te scrollen, staan er nu vrouwen op die wat anders laten zien. Ze schamen zich niet voor hun lijf, een kilootje meer of groeistrepen en cellulitis.

Met hun zelfvertrouwen proberen ze andere vrouwen ook zelfverzekerder te laten zijn. Daarom wil je deze 6 vrouwen die body positivity uitstralen zeker volgen

1. Ashley Graham

Model Ashley Graham heeft in haar bio #BeautyBeyondSize staan en strijdt voor body positivity. De 31-jarige Ashley is inmiddels zwanger en straalt nog steeds op de catwalk en op de cover van Vogue.

In augustus deelde ze een foto van haar naakte lichaam en meer dan een miljoen mensen liketen de post. Als een van de eerste plus-size modellen gaf ze de body positive movement een goede boost.

2. Roxeanne Hazes

De Nederlandse zangeres Roxeanne Hazes trok onlangs op het podium de stoute schoenen aan en trad op in haar ondergoed. Om te laten zien dat ze helemaal oké is met wie ze is. Eerder dit jaar dook ze de sportschool in om wat kilo’s kwijt te raken. Toch is het ideale plaatje schijn, vindt ze. Hopelijk is haar zelfvertrouwen aanstekelijk.

Over het optreden in slechts een topje en ondergoed zegt ze op Instagram: ‘Ik heb mijn buikvet (want f*ck ook het woord ‘curves’) altijd als iets storends gezien. Maar door gisteren, zo op het podium te staan, hoop ik dat anderen uiteindelijk de moed vinden om van zichzelf te leren houden.’

Ook interessant: 4 stappen om je negatieve zelfbeeld terug te draaien naar een positieve

3. Chessie King

Fitness blogger en Chessie King post goudeerlijke foto’s van zichzelf op Instagram voor meer body positivity online. Tegen The Telegraph zei ze eerder dit jaar dat het posten van dergelijke foto’s voor haar bevrijdend is.

Ze hoopt hiermee anderen te helpen die worstelen met hun lichaamsbeeld. “Ik ben op het punt gekomen dat ik alles kan posten over mijn lichaam zonder me te schamen.”

4. Sarah Nicole Landry

De Canadese Sarah Nicole schaamt zich niet voor haar striae of cellulitis, terwijl ze vroeger wel worstelde met haar zelfbeeld. Ze heeft 3 kinderen gekregen maar verbergt niet wat dit met haar buik heeft gedaan en moedigt body positivity aan.

Tegen nieuwssite Caters zegt ze: “Vroeger voelde ik me zo alleen door de cellulitis op mijn billen en mijn buik, niemand liet dat zien op mijn newsfeed. Ik stopte met het volgen van accounts waardoor ik me slecht voelde me over mezelf en ging naar positieve accounts kijken. Die hielpen me om minder over mezelf te oordelen en mijn mindset te veranderen.”

“Dat mijn lichaam zo is geworden heeft een reden. Dat ik dit niet perfect hoefde te maken, dat ik zelfs minder dan perfect kon zijn, vond ik doodeng maar nu niet meer. Ik voel me zelfverzekerder en herinner mezelf steeds dat mijn lichaam niks over mijn eigenwaarde zegt.”

5. Mayra Louise

Het motto van model en journalist is: happy is not a dress size. Ze schreef zelfs het boek ‘Op je lijf geschreven‘ waarin ze onder andere tips geeft om meer zelfvertrouwen te krijgen. Ook legt ze uit hoe je een gezond social media dieet volgt.

Tegen Bedrock vertelde ze eerder over haar boek met als thema body positive:

Een deel van mijn boek gaat inderdaad over uiterlijkheden en hoe die ons in de weg kunnen zitten, en ik deel mijn lichaam ook online om bij te dragen aan de normalisering van lijven in alle vormen en maten. Want om op een punt te komen waarop uiterlijk onbelangrijk is, moeten we er eerst juist wél de nadruk op leggen. Mensen kunnen alleen gewend raken aan alle soorten lichamen – van verschillende maten, afkomsten, genders en noem zo maar op – als ze die vaak genoeg zien.”

6. Edith Dohmen

Het motto van  Edith Dohmen is: be a size hero, not a size victim. Amen! Iedereen moet zich goed voelen in bikini, vindt Edith. Dus geeft ze het goede voorbeeld op Instagram.

Deze body positive powervrouw uit Den Haag maakte zich in de zomer boos over de reacties op een Nike-campagne voor sportkleding voor mensen met een maatje meer.

Op televisie zei presentatrice Olcay Gulsen bijvoorbeeld dat ze het onwaarschijnlijk vond dat vrouwen in die maat fit genoeg zouden zijn om überhaupt te sporten. Edith schoof toen bij de talkshow van Jeroen Pauw aan om haar afkeuring over fat shaming uit te spreken.

Dit artikel verscheen eerder op ons zusje Famme

Meer body positivity?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Deze vrouwen wil je volgen op social media voor meer body positivity in je leven
Sluiten