Laura Saija
Laura Saija Persoonlijke verhalen 28 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Eva (31): ‘Ik vertrouw de nieuwe vriend van mijn beste vriendin niet’

Het is soms lastig om de nieuwe partner van een vriendin te beoordelen. Eva (31) heeft moeite om de nieuwe vriend van haar beste vriendin te vertrouwen en maakt zich zorgen over zijn invloed. “Op een dag zal de waarheid naar boven komen”, vertelt Eva aan Bedrock.

“Ik vertrouw de nieuwe vriend van mijn beste vriendin niet. Het is een gevoel dat me steeds meer bekruipt naarmate ik hem beter leer kennen. Het begon allemaal toen mijn beste vriendin, Sarah, me voorstelde aan haar nieuwe vriend, Tom.

Vriendin

In het begin leek hij aardig. Hij was beleefd en charmant en leek echt om mijn vriendin Sarah te geven. Maar naarmate we meer tijd met hem doorbrachten, begon ik steeds meer dingen op te merken die me ongemakkelijk maakten.

Het eerste wat me opviel was dat Tom zijn afspraken vaak niet nakomt. Altijd als ze iets samen plannen, bijvoorbeeld een avondje uit eten, een dagje strand of een weekendje weg, dan kan het op het laatste moment niet doorgaan. Ze wordt vaak teleurgesteld en zit dan op hem te wachten.

Opdringerig

Ook vind ik dat Tom een beetje te veel interesse heeft in Sarah’s financiële situatie. Hij stelt veel vragen over haar inkomen en uitgavenpatroon en is erg geïnteresseerd in haar spaargeld en beleggingen. Maar dat is nog niet alles. Tom is ook een enorm opdringerig in zijn relatie met Sarah. Hij is altijd constant aan het bellen en app’jes aan het sturen als Sarah tijd met vriendinnen besteedt.

Toen ik Sarah hierover sprak, wuifde ze mijn zorgen weg en zei ze dat Tom gewoon erg verliefd was. Op al mijn argumenten had ze een weerwoord en ze zei dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Toch had ik nog steeds het gevoel dat Tom iets te verbergen had en dat hij op de een of andere manier misbruik maakte van Sarah’s kwetsbaarheid.

Zorgen

Het werd nog erger toen Tom bij Sarah in moest trekken, omdat hij zijn huis uit moest. Ze zit nu echt aan hem vast. Hij is namelijk altijd thuis, terwijl hij zegt dat hij een goede baan heeft. Wanneer gaat hij dan naar zijn werk? Dit is duidelijk een rode vlag voor mij en ik begon me serieus zorgen te maken over de invloed die Tom op Sarah had.

Ik besloot om Sarah nogmaals te confronteren en mijn zorgen te uiten. Ik vertelde haar dat ik me zorgen maakte dat Tom niet het beste met haar voor had. Sarah reageerde heel boos en zei dat ik me te veel zorgen maakte en dat ik Tom niet goed kende. Ze zei dat hij haar gelukkig maakte en dat ik niet tussen hen in moest komen.

Waarheid

Nu ben ik op het punt dat ik niet weet wat ik moet doen. Ik wil haar steeds waarschuwen voor hem, maar ik ben bang dat ik haar kwijt raak als ik te hard aandring. Ze is een volwassen vrouw dus het is nu afwachten wat er gaat gebeuren. Op een dag zal de waarheid naar boven komen, hopelijk wordt Sarah niet te hard gekwetst.”

Manon (32): ‘Ik heb geen vriendinnen meer’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️