Josephine Kay
Josephine Kay Luistervoer 14 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Bedrock’s geleide meditatie: omgaan met emoties, deel 2 (10 minuten)

Soms word je overspoeld door emoties, zowel negatief als positief. En hoewel het een part of life is, kan het soms wat overweldigend zijn.

Daarom is het goed om 10 minuten de tijd te nemen om deze emoties te aanschouwen. Probeer deze geleide meditatie voor meer rust in je hoofd en minder heftige emoties.

Geleide meditatie van Chantal Soeters

Chantal is yogadocent en coach. Ze geeft inmiddels tien jaar yogales, bij onder andere Delight Yoga. Meditatie is voor haar een praktische manier om bewust te vertragen in deze drukke en snelle wereld. Chantal gelooft in de kracht van meditatie om je leven op een eenvoudige en praktische manier in positieve zin te veranderen. Een van de redenen dat Chantal meewerkt aan de Bedrock meditaties is omdat ze meditatie toegankelijk wil maken voor iedereen.

Meditatie is niet moeilijk of zweverig. Het helpt je om met aandacht en intentie in het leven te staan. Het brengt je terug tot de kern van wat je echt belangrijk vindt zodat je los kunt laten wat er niet toe doet.

Meer meditatie-oefeningen: Ontspan met Bedrock’s geleide meditaties

De Bedrock meditaties zijn bedoeld ter ontspanning en vormen geen vervanging voor medische of psychologische behandeling. Als je een geschiedenis van psychische aandoeningen hebt, raadpleeg dan eerst een arts of een andere professionele zorgverlener voordat je deelneemt aan de meditaties.

Dit betekent niet dat meditatie schadelijk voor je is, maar het kan soms best een heftig effect hebben. We vragen je daarom te stoppen wanneer je je oncomfortabel voelt, en niet te luisteren naar de meditaties onder invloed van alcohol of andere stoffen die je stemming kunnen veranderen.

Geleide meditatie: omgaan met emoties

Dit is het tweede deel van de meditatiesessie ‘omgaan met emoties’. Beluister ook de andere twee delen:

Lange meditatiesessies

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️