Nina Pierson
Nina Pierson | LinkedIn Listen 17 feb 2016

Korte meditatie voor op werk (met je ogen open)

Heb je inmiddels besloten je toch eens te wagen aan die meditatie, maar is een tijd lang stil zitten met je ogen dicht nog net even een brug te ver? Dan kun je net zo goed mediteren met je ogen open. Handig voor een zen-momentje op werk of in de bus zonder verbaasde blikken van collega’s of medepassagiers.

Om die reden ontwikkelden wij met Tijn Touber de Bedrock middag meditatie. Voor even tussendoor, maar net zo makkelijk ‘s ochtends als ‘s avonds toe te passen. Ideaal wanneer je straks naar een belangrijke meeting moet en focus mist.

Meditatieleraar Tijn Touber is muzikant en oprichter van de band Louis Lane. Hij gaf ooit yoga aan gedetineerden in de gevangenis en bij zijn Stadsverlichting meditatiebijeenkomsten is iedereen welkom. Speciaal voor Bedrock ontwikkelden wij samen met Tijn een 7-delige geleide meditatieserie die je direct kunt toepassen in je dagelijkse leven.

Meditatie-oefeningen met Tijn Touber

De meditatie-oefeningen met Tijn Touber duren ongeveer 10 minuten en kun je dus gemakkelijk toepassen in het dagelijks leven. Als je ‘s ochtends wakker wordt of juist voordat je gaat slapen.

Deze sessie helpt je om rustig te blijven tijdens je werkdag. En wat ook fijn is: je kunt de meditatie gewoon met je ogen open doen. Niks geen vreemde blikken van collega’s die niet begrijpen waar je mee bezig bent.

Bedrock’s geleide meditaties

Naast de meditatiesessies met Tijn Touber vind je op Bedrock ook geleide meditaties die zijn ingesproken door yogadocente Chantal Soeters. Het zijn allemaal korte meditatiesessies van 5, 10 en 15 minuten om even tot jezelf te komen. Probeer eens deze serie van 3 meditaties voor minder stress:

Fan van onze illustraties? Download onze wallpapers (voor laptop en mobiel!)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang ze gratis in je inbox 👇

Reageer op artikel:
Korte meditatie voor op werk (met je ogen open)
Sluiten