Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 16 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

9 x inspiratie voor een avontuurlijke date

Daten an sich is altijd een beetje spannend. Je gaat immers afspreken met iemand die je nog niet zo goed of helemaal niet kent. Waar heb je het over? Hoe lang spreek je af? En wat ga je in hemelsnaam doen? Om de date wat soepeler te laten verlopen en vooral ook gewoon iets leuks te doen samen, delen we negen avontuurlijke date-ideeën.

Thank us later!

Tips voor een avontuurlijke date

Alsof daten al niet spannend genoeg is anno 2024 waarin we ons een ons swipen tot we een leukerd denken tegen te komen, moeten we ook elke weer een leuke date bedenken. Je kunt natuurlijk een gewoon drankje same drinken, maar dat kan ook wat formeel zijn en bovendien een beetje saai, helemaal als je niet drinkt of geen zin hebt in een menigte. Een avontuurlijke date kan bovendien een geweldige manier zijn om elkaar te leren kennen. Daarom delen we deze negen avontuurlijke dates:

1. Wandelen

Zo simpel, maar oh-zo handig om te doen tijdens je eerste date. Door te wandelen zijn we bezig en krijgt ons hoofd meer ruimte om te ontspannen. Daardoor voel je minder stress, heb je afleiding van de vrolijke buurt of het park waar je doorheen loopt en kun je elkaar op een ongecompliceerde manier beter leren kennen.

2. Klimmen

Daag jezelf en je date uit met een bezoek aan een klimmuur. Terwijl je de klimroutes probeert te trotseren, versterk je niet alleen je band, maar ook je vertrouwen in elkaar. Kun je meteen de sportieve skills van je date bekijken!

3. Varen met een kano of kajak

Ontsnap aan de drukte van de stad en geniet van de rust van het water. Peddel samen door een rivier of meertje bij jou in de buurt en ontdek samen nieuwe plekjes. En natuurlijk: geniet van een picknick aan de oever.

4. Verken een onbekende stad op de fiets

Zoek een nieuwe stad op die voor jullie beiden onbekend terrein is en fiets door de pittoreske straatjes, bezoek lokale markten en drink wat lekkers op een terras.

5. Ga kamperen in de natuur

Deze tips is voor de date die je misschien al vaker hebt gezien, tenzij je met een vreemde wilt kamperen natuurlijk. Breng een nacht door onder de sterren in een tent of kampeerbusje. Kook romantisch samen op een kampvuur, maak een wandeling in de omgeving en geniet vooral van elkaars gezelschap zonder afleidingen.

6. Volg een kookworkshop

Een originele en avontuurlijke date is samen een nieuwe keuken leren kennen en een kookworkshop te volgen. Van sushi rollen tot Italiaans pasta maken, het bereiden van een nieuw recept samen is leerzaam én gezellig.

7. Probeer een nieuwe sport

Als je echt in bent voor een avontuurlijke date, probeer dan samen een sport die je nog nooit gedaan hebt. Denk aan surfen of paardrijden. Samen een nieuwe dingen leren en nieuwe ervaringen op doen, kan erg verbindend zijn.

8. Volg een avontuurlijke workshop

Tegenwoordig zijn er eindeloos veel verschillende workshops te vinden. Volg samen een workshop die jullie interessant lijkt en uitdaagt. Van boogschieten tot ademwerk, whatever floats your boat. Wedden dat het gegarandeerd een flinke dosis adrenaline oplevert?

9. Escape room

Dé ideale manier om erachter te komen of jullie een goed team zijn samen: test jullie samenwerking en probleemoplossend vermogen door een escape room te doen. Je werkt dan samen om puzzels op te lossen en te ontsnappen binnen de tijdslimiet. Hoe spannend!

Elk van deze avontuurlijke date-ideeën is een goede mix van spanning, samenwerking en plezier. Dus trek je avontuurlijke schoenen aan en maak je klaar voor een date die je niet snel zult vergeten!

Op deze manier word jij zélf meer emotioneel beschikbaar in een relatie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️