Josephine Kay
Josephine Kay Spiritualiteit 30 sep 2020
Leestijd: 5 minuten

Aura’s 101: wat is het en hoe kan je het zien?

Soms ben ik jaloers op spirituele mensen. Van die verlichte zielen die al mediterend kalm en zen door het leven gaan. Op zo’n moment geef ik me dan enthousiast op voor een cursus ‘visualisering’ om mijn energievelden in balans te brengen. Gewillig beeld ik me dan tijdens een meditatieve ademhalingsoefening in dat ik een meer ben (denk: ‘boven stormt het, maar in de diepte is het kalm’).

De eerste minuut nog grappig, daarna vooral ongemakkelijk omdat ik meer bezig ben met de vraag of ik het wel goed doe (‘waarom voel ik niks?’) en of het de bedoeling is dat ik mijn ogen open of gesloten heb (‘straks heeft iedereen ze open en ik ze dicht’).

Aura’s: hoe werken ze?

Voor even heb ik er dan weer vrede mee dat mijn nuchtere brein nu eenmaal niet zo spiritueel is ingesteld, maar dan begint het toch weer te kriebelen.

Op het internet (een onuitputtelijke bron van spirituele kennis, geloof me) leer ik al snel dat mijn vijfde auralaag weleens uit balans kan zijn. Voor iedereen die nu denkt: eh, wat? Lees vooral even verder. Want ik heb me verdiept in aura’s, zodat jullie dat niet hoeven te doen. Dag cynisme, hallo spirituele ontdekkingstocht!

Au-wat?

De aura is een natuurlijk energieveld dat om mensen (en dieren en planten) heen hangt. Hier bevinden zich je gevoelens, emoties en spanningen. Vergelijk het met draadloos internet. De modem zendt voortdurend onzichtbare golven uit en die golven bereiken weer andere modems.

Zo werkt een aura dus ook. Een aura bestaat uit 7 lagen, met elk een eigen functie. Al die lagen beïnvloeden elkaar voortdurend, ook als je je daar niet bewust van bent. Bovendien heeft jouw aura ook invloed op je omgeving (welke indruk mensen van je krijgen) en andersom.

Is je collega bijvoorbeeld heel gespannen, dan is zijn fysieke laag (de rode) vol gestreste energie. Dit pikt jouw aura weer op, waardoor jij je ook opeens onrustig kan gaan voelen.

Zie jij het?

Ben je er nog? Mooi! Dan is het nu tijd om je eigen aura te bestuderen. Zoek voor dit kleine experimentje een witte achtergrond zoals een tafelblad of muur. Druk je twee wijsvingers tegen elkaar en strek je armen recht naar voren uit. Beweeg je vingers nu langzaam zo’n 30 centimeter uit elkaar.

Lees ook: Aura’s: wat zijn het en hoe werken de kleuren?

Zie je rond de omtrek van je vingers een lichtgrijs/blauw licht verschijnen? Gefeliciteerd, je hebt een eerste glimp van je aura gezien. Hoe vaker je dit oefent, hoe levendiger de kleuren schijnen te worden.

De fysieke laag (rood)

Dit zal – gezien de naam – niet komen als een totale verrassing, maar deze laag heeft dus vooral met het lijf te maken. Hij ligt het dichtst bij het lichaam en is rood van kleur. Voelen we ons lichamelijk goed, dan is deze laag in balans. Zijn we gestrest, ziek of worden we niet vaak genoeg geknuffeld, dan is deze donkerder van kleur.

De emotionele laag (oranje)

In de tweede laag ligt onze emotionele geschiedenis opgeslagen. Zijn er onverwerkte emoties of nare ervaringen met vrienden of familie die voor negativiteit zorgen? Dan is deze laag donkeroranje en slurpt het energie. Positieve gevoelens maken ‘m juist helder en geven je een energieboost.

De mentale laag (geel)

Deze laag is ‘de drager van het denken’. Hier ligt bijvoorbeeld je zelfvertrouwen opgeslagen, net als je ratio, intellect en gedachtepatronen. Als we aan het werk zijn, studeren of ons concentreren, is deze laag extra sterk. Voel je je terneergeslagen, gejaagd of merk je dat je snel negatief oordeelt over anderen? Dan kan het dat je niet lekker in je mentale laag zit.

Het astrale of psychische lichaam (groen)

Deze laag is een beetje hetzelfde als de vorige, alleen zit hier nog een spiritueel element bij. Dankbaarheid, onzelfzuchtigheid en onvoorwaardelijke liefde voor zowel anderen als jezelf hebben hier invloed op. Vraag je je weleens af hoe het kan dat sommige mensen zo’n zelfverzekerde, relaxte uitstraling hebben? Grote kans dat ze een sterke astrale laag hebben.

Ook interessant: Helen met je handen: dit is reiki en zo kun je het zelf toepassen

De geestelijke of spirituele laag (lichtblauw)

De vijfde laag draait helemaal om spiritualiteit. Als deze laag in balans is, trek je als het ware spiritualiteit in je leven aan. Wanneer je zelf een goed ontwikkelde spirituele laag hebt, voel je dit ook goed aan bij anderen. Zo raak je dus om de haverklap verwikkeld in gesprekken over aura’s, chakra’s en de zin van het leven met gelijkgestemde zielen.

De liefdeslaag (zacht mauve)

Denk even aan de meest verlichte persoon die je kent, zo iemand die ten allen tijde vriendelijk, geduldig en vredelievend is. Een beetje zoals het karakter Yoga Jones uit ‘Orange is the new black’: gevoelig, een tikje excentriek en enorm kalm. Die verlichte zielen zitten enorm goed in de zesde laag. Dit is eigenlijk de spirituele laag plus: het draait hier helemaal om intuïtie. Wanneer je droomt, is deze energie het sterkst.

Het causale lichaam

Aura-technisch is deze laag de kers op de taart. Een optelsom van alle andere lagen die als een grote strik om je hele aura heen zit en helpt om alle lagen te harmoniseren en in balans te houden. Een blauwdruk van je lichamelijke, geestelijke en spirituele gezondheid, zeg maar.

Meer lezen over spiritualiteit?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️