Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Mind 26 jul 2018

5 simpele manieren om spiritualiteit toe te passen (los van religie)

Spiritualiteit is een dagelijkse oefening waarin we zowel docent als leerling zijn. Het is een plek waarin we compassie tonen aan iedereen. En er zijn altijd kleine dingen die je kan doen om een vleugje spiritualiteit toe te passen in je leven.

Voor de één draait spiritualiteit om bewustzijn en voor de ander is het gebonden aan een religie. Ongeacht je interpretatie zijn er altijd manieren om spiritualiteit toe te passen.
Op deze vijf manieren pas je spiritualiteit toe in je dagelijkse leven:

10 minuten voor een goed begin

De wekker gaat, een nieuwe dag ontwaakt. De routine zit erin gestampt: je staat op, maakt je klaar en doet wat er van je wordt verwacht. Maar ben je ook gelukkig? Waardeer je de dingen die je hebt?

Gun jezelf als je wakker wordt tien minuten om tot jezelf te komen. Dat kan doormiddel van meditatie, het lezen van een inspirerende tekst, yoga of door een kleine wandeling te maken. Een positieve start geeft je energie en verandert je kijk op de uitdagingen die de dag brengt.

Wees goed voor andere

We zijn soms zo erg bezig met onszelf dat we niet stil staan bij hoe we anderen behandelen. Hoe vaak lach je naar een vreemde, of maak je een praatje met  iemand die je niet kent? Kijk eens om je heen in een volle trein, misschien is er iemand die jouw plekje harder nog heeft. Een oprecht gebaar kan zoveel verschil maken in een ander zijn dag.

Je ego is juist niét de vijand: Tim Freke pleit voor een nieuwe kijk op spiritualiteit

Spiritualiteit is waar jij bent

Het is natuurlijk een droom om de wereld af te reizen om dichter tot jezelf te komen. Maar spiritualiteit is niet plaatsgebonden. De essentie van spiritualiteit ligt in het nu en hier leven. Jij bent nu precies waar je moet zijn in je spirituele reis. Probeer daar je vreugde en acceptatie uit te halen.

Spiritualiteit ben jijzelf

Er zijn zoveel mooie boeken die je kan lezen, zoveel mensen waarvan je kan leren. Laat je vooral inspireren door anderen, maar blijf jezelf. Spiritualiteit is voor iedereen anders en draait niet om alles wat jij ‘goed’ doet. Het is wie je bent, hoe je voor jezelf zorgt en voor andere. Jij draagt op je eigen manier bij aan onze mooie wereld.

Geen faam en glorie

Spiritueel succes draait niet om de yogales die je volgt, de plekjes waar je komt en  het aantal Instagram-volgers die je hebt. Het is het bewustzijn dat alles perfect is zoals het is.

Sta stil bij je eigen gedachtes en houd rekening met anderen. Je creëert daarmee een innerlijke stilte waar ruimte is voor zinvolle acties. We delen deze planeet met iedereen en dat maakt ons (ongeacht onze verschillen en persoonlijke interpretatie van spiritualiteit) één. Wees lief en respectvol voor elkaar.

Meer over Spiritualiteit

Toe aan een nieuwsbrief die je écht verder helpt? Meld je aan voor de Bedrock Weekly.

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
5 simpele manieren om spiritualiteit toe te passen (los van religie)
Sluiten