Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Spiritualiteit 30 jun 2023
Leestijd: 4 minuten

7x de allermooiste tarotkaarten die je kunt kopen

In een wereld vol drukte en technologie snakken velen naar een moment van rust en zelfreflectie. En daar komt de tarot om de hoek kijken. Even een kaartje leggen kan namelijk een moment zijn van rust en bezinning. Daarbij maakt het natuurlijk niet per se uit hoe de kaarten eruit zien, maar het is wel leuker als je mooie tarotkaarten hebt. Daarom zetten wij de zeven mooiste tarotkaarten op een rij die je nu kunt kopen.

Een tarotdeck is eigenlijk een soort spiritueel kaartspel dat je helpt om inzicht te krijgen en antwoorden te vinden op belangrijke levensvragen. Door middel van symbolische afbeeldingen op de kaarten word je uitgedaagd om dieper na te denken en betekenis te ontdekken. Zo kunnen tarotkaarten dienen als jouw gids naar meer helderheid en begrip.

Dit zijn de allermooiste tarotkaarten

Maar de tarot is meer dan alleen een voorspellingsmiddel; het is een complete kunstvorm op zich, waarbij de afbeeldingen op de kaarten een grote rol spelen. In dit artikel laten we de mooiste tarotkaarten zien die momenteel verkrijgbaar zijn. Of je nu een doorgewinterde tarotliefhebber bent of gewoonweg dol bent op mooie kaarten, deze kunstwerken zullen je ongetwijfeld inspireren en verleiden om je innerlijke wereld te verkennen.

The Illuminated Tarot

Dit is een creatieve make-over van de stijl die traditionele tarotdecks hanteren. Illustrator en ontwerper Caitlin Keegan heeft een waanzinnig mooie, oversized set van 53 kaarten gemaakt, waarin ze elementen van de klassieke tarot (denk aan staven, pentakels, zwaarden, bekers, en de Grote en Kleine Arcana) heeft gecombineerd met een een knallende kleurenmix en de bekende speelkaart-symbolen (hartjes, klaveren, ruiten, schoppen). Het resultaat heeft een dubbele functie: jezelf spiritueel onderzoeken én lekker een potje poker, patience of pesten spelen.

Je koopt de tarotkaarten hier.

Tarot of the Divine

Met waanzinnig mooie, levendige kunst en een diep begrip van de traditionele tarotarchetypen, geeft illustrator Yoshi Yoshitani een vleugje wereldwijsheid aan deze tarotkaarten. Zij haalt haar inspiratie uit boeiende fabels en volksverhalen van over de hele wereld. Het resultaat? Een tarotdeck dat bruist van inzicht en je meeneemt op een reis door diverse culturen.

Je koopt de tarotkaarten hier.

The Gentle Thrills Tarot

Dit te gekke en kleurrijke tarotdeck is met de hand beschilderd tijdens de eerste weken van de lockdown in 2020. Het is speciaal gemaakt voor de moderne kaartlezer en biedt een lichtpuntje voor iedereen die naar betekenis zoekt in moeilijke tijden.

Je koopt de tarotkaarten hier.

Tarot for all Ages

Een persoonlijke favoriet. Dit deck is een van de allereerste tarotdecks die speciaal ontworpen is voor een jonger publiek. Dit deck bevat maar liefst 78 kaarten en is dus een volwaardig tarotdeck. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je er ook nog een handig boekje bij waarin de spirituele en intuïtieve kracht van de kaarten wordt uitgelegd. Zo kun je zelf aan de slag gaan met je eigen tarotleggingen en ontdekken wat de kaarten voor jou in petto hebben.

Je koopt de tarotkaarten hier.

Create Your Own Tarot Deck

Met deze kaarten kun je helemaal zelf aan de slag met het inkleuren en aanpassen van je eigen tarotdeck. Er zijn maar liefst 78 kaarten die je kunt inkleuren. Door je deck helemaal naar jouw smaak te maken, stimuleer je diepere reflectie over de betekenis van elke kaart. Bovendien is het een geweldige manier om te ontspannen en even helemaal in het hier en nu te zijn.

Je koopt de tarotkaarten hier.

Jane Austen Tarot Deck

De befaamde Jane Austen-artiest Jacqui Oakley brengt haar prachtige werk naar de wereld van tarot met dit deck. Het bevat 53 personages (inclusief Elizabeth Bennet, Mr. Darcy en Elinor Dashwood) en voorwerpen (zoals perfect gestylde hoeden en een stapel romans) uit de boeken van Austen. Elke kaart dient niet alleen als speelkaart, maar ook als tarotkaart. Met Mr. Wickham uit Pride and Prejudice als de Duivel, een theepot die kracht symboliseert en Austen zelf als de Magiër. Dit is de ultieme must-have voor alle Austen-fans.

Je koop de tarotkaarten hier.

Everyday Tarot

Everyday Tarot geeft een frisse draai aan de tarotkaarten en biedt moderne kaartleggers de mogelijkheid om hun innerlijke wijsheid aan te boren. Deze te gekke set, met prachtig geïllustreerde kaarten en een magnetische sluiting, heeft een handzaam formaat en is makkelijk mee te nemen. In deze kit vind je: een mini tarotdeck met super mooie geïllustreerde kaarten en een mini-boekje van 88 pagina’s met de betekenis van de kaarten en voorbeeldleggingen.

Je koopt de kaarten hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️