Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 30 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Mooi nieuws: ARMEDANGELS zet zich in voor menselijkheid en klimaatrechtvaardigheid

Je kunt het je niet voorstellen, maar wereldwijd zijn er 110 miljoen mensen op de vlucht. Op Wereld Vluchtelingen Dag lanceren ARMEDANGELS en SOS HUMANITY een gelimiteerd #humanityforall T-shirt in samenwerking met kunstenaar Gabe. Deze samenwerking is in het leven geroepen voor meer menselijkheid en klimaatrechtvaardigheid.

De winst van de verkoop gaat naar de civiele maritieme reddingsorganisatie SOS Humanity. Deze organisatie zet zich in om vluchtelingen op Middellandse zee te redden.

Hard nodig, want nog geen twee weken geleden voltrok zich een ramp voor de kust van Griekenland waarbij zeker tachtig migranten om het leven gekomen bij een bootongeluk.

Meer vluchtelingen dan ooit

Op dit moment hebben we wereldwijd een hoogtepunt bereikt met het aantal mensen dat op de vlucht is. 110 miljoen mensen zijn ontheemd en op zoek naar een veilige plek, ver weg van oorlog of de gevolgen van de klimaatcrisis.

Klimaatverandering reden om te vluchten

Klimaatverandering verergert conflicten, milieurampen, armoede en hongersnoden, waardoor steeds meer mensen hun toevlucht zoeken. In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn meer dan 1.000 mensen verdronken in de Middellandse Zee. Dat is gemiddeld bijna zeven mensen per dag, één persoon in bijna elke 3 uur.

Dit maakt de Middellandse Zee nog steeds de dodelijkste migratieroute ter wereld. Deze tragische cijfers tonen aan dat de klimaatcrisis niet alleen een milieu-uitdaging is, maar ook een humanitaire, omdat het de fundamentele mensenrechten bedreigt, zoals het recht op leven.

ARMEDANGELS en SOS HUMANITY in actie

Het is hard nodig dat mensen die het kunnen, hulp bieden aan mensen die niks meer hebben. Om daadwerkelijk iets te kunnen doen, hebben ARMEDANGELS en SOS HUMANITY de krachten gebundeld met kunstenaar GABE en ze gebruiken het ontworpen T-shirt om de boodschap #HumanityForAll uit te dragen in de wereld.

Door de limited edition T-shirts wordt niet alleen een teken van solidariteit voor meer menselijkheid en klimaatrechtvaardigheid gegeven, maar ook een donatie aan de civiele maritieme reddingsorganisatie SOS HUMANITY, omdat 100 procent van de winst wordt gedoneerd.


Je koopt het shirt hier. 
https://www.bedrock.nl/inzetten-voor-vluchtelingen/

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️