Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Reizen 6 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Alleen op reis? De leukste Europese bestemmingen om uit te kiezen

Eén van de leukste dingen van alleen op reis gaan? Je kunt zelf de bestemming uitkiezen, zonder rekening te houden met de wensen van iemand anders. Heerlijk! Maar welke Europese bestemmingen zijn nu écht de moeite waard als je vertrekt op solo-reis? En nog belangrijker: zijn deze bestemmingen ook veilig om alleen rond te lopen?

Natuurlijk brengt alleen reizen altijd risico’s met zich mee, maar als jij goed oplet, jouw gezond verstand gebruikt en geen gekke dingen doet, dan ligt er een heerlijke vakantie in het verschiet. We delen een lijstje met de leukste bestemmingen.

Alleen op vakantie in Nederland

Mijn eerste solo-trip was vorig jaar. Aan het eind van de zomer pakte ik de laatste zonnestralen mee in Zandvoort. Ik at heerlijke gerechten aan het strand, genoot van de zilte zeelucht en de zandkorrels tussen mijn tenen. Het was een heerlijke manier om te proeven van het alleen-op-vakantie-gaan-avontuur. Daarom kan het Nederlandse strand niet ontbreken in deze lijst.

Ga jij het liefst naar Katwijk, Bloemendaal of juist Scheveningen? Ieder strand heeft iets bijzonders en een eigen karakter, en daarnaast is een strandwandeling maken ook nog eens hartstikke gezond. Win-win!

8 mindful tips voor een slow down summer

Ook heel leuk: we zien tegenwoordig steeds meer solo-veldjes op campings verschijnen. Daar is het dus helemaal niet raar als je in je eentje komt! Je kunt hier makkelijker contact maken met andere solo-reizigers, maar ook jezelf terugtrekken als je even alleen wilt zijn.

Nieuwsgierig? In Drenthe heb je bijvoorbeeld Camping Buitenland.

Alleen reizen in Europa

De Europese bestemmingen:

Solo-reis met de trein

We mogen in Europa van geluk spreken met ons goede treinnetwerk. Met slechts een paar uur in de trein zitten, arriveren we in prachtige steden zoals Parijs en Berlijn. Hier is altijd iets te doen, wat het uitstekende plekken maakt voor een solo-vakantie.

Reis je nog iets verder met de trein? Dan kan je zelfs terecht komen in Denemarken, Oostenrijk (een práchtige locatie voor lange hikes in de natuur) en zelfs Italië. Je moet er een paar keer voor overstappen, maar de voorpret van jouw reis begint natuurlijk al in de trein. Kijk voor alle tickets op de website van NS International.

Alleen op reis met het vliegtuig

Wil je er zeker van zijn dat je zon hebt tijdens jouw avontuur? Dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om het vliegtuig te pakken. Zelf vertrok ik naar het Spaanse Valencia, een fantastische en vooral groene stad (dat zie je niet vaak). Niemand kijkt raar op als je in je eentje aanschuift voor een lunch, en er is genoeg te doen. Aanrader!

Op deze plek in Spanje leer je over permacultuur, slow living en yoga

Ook over Rome, Athene en Stockholm horen we goede verhalen van solo-reizigers. De meeste bezienswaardigheden liggen in deze steden op loopafstand van elkaar, en de locals spreken over het algemeen goed Engels.

Is het raar om alleen op vakantie te gaan?

Droom jij ervan om eens op avontuur te gaan en alleen op reis te gaan, maar ben je bang voor de reacties van anderen? No worries, het is helemaal niet raar om alleen op reis te gaan. Het is juist stoer! Je leert een hele andere kant van jezelf kennen, je ontwikkelt jezelf tot een badass persoon door deze stap te nemen.

Waarom alleen reizen ervoor zorgt dat je in je eigen kracht gaat staan

De eerste keer alleen op vakantie is wellicht wat spannend, omdat het flink uit je comfort zone is. Maar wie weet vind je het wel heerlijk om volledig op jezelf aangewezen te zijn. Alleen reizen is niet voor iedereen weggelegd, maar misschien is het voor jou wel een match made in heaven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️