Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Welzijn 27 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Glimhuidje? Zo kom je van die vette laag af (op een natuurlijke manier)

Ziet je huid er niet helemaal uit zoals je zou willen? Dat kan heel frustrerend zijn. Toch kun je vaak al een groot verschil maken met kleine veranderingen in je skincare routine. Heb je van nature een vette huid? Dan kun je bijvoorbeeld de volgende trucjes toepassen om van dat glimhuidje af te komen.

Op een natuurlijke manier, die goed is voor je huid.

What, CBD in je cosmetica? Waarom je het toch eens zou willen proberen

Zo kom je van je vette huid af

Disclaimer: onthoud dat elke huid anders is en dat deze tips een kwestie zijn van experimenteren en kijken wat voor jou werkt. Dat proces verloopt misschien niet van de ene op de andere dag, maar geloof ons: aan het einde van de rit zal het ‘t waard zijn!

1. Gebruik je vette huid in je voordeel

Heb je van nature een vette huid? Omarm het en haal er zoveel mogelijk voordeel uit. Het tegengestelde – een ontzettend droge huid met rode plekjes – is immers óók niet fijn.

Een Aziatisch schoonheidsgeheim: dit homemade gezichtsmasker van rijst

Probeer hier vooral een goede balans in te vinden: sommige delen van je gezicht mogen er best een beetje shiny uitzien (denk aan je jukbeenderen, dat creëert een beetje een highlight-effect), andere delen wil je waarschijnlijk liever wat matter (zoals de T-zone die bestaat uit je voorhoofd, neus en kin).

Ons beste advies? Hou je kaken en jukbeenderen vooral van natuurlijk glimmend, die troef heb je namelijk.

2. Gebruik (mineraal)poeder

Om (bepaalde delen van) je gezicht minder vet te maken is mineraalpoeder aan te raden. Kies daarbij voor een natuurlijk poeder die dichtbij je huidskleur ligt. Door dit poeder met een schone make-up borstel aan te brengen op – meestal – je T-zone, maak je vaak al een heel groot verschil.

Tip: op de webshop van Cosmetics and Care vind je alleen maar natuurlijke merken.

3. Gebruik matterende doekjes

Matterende doekjes zijn een beetje een ouderwets middeltje maar zijn daarom niet minder doeltreffend. De doekjes zijn makkelijk in je tas te bewaren en te gebruiken op momenten dat je zweet of voelt dat je huid vetter wordt.

Bedrock Beauty: een fijne, plasticvrije en natuurlijke beautyroutine

Bovendien zijn de natuurlijke varianten minder ingrijpend voor je huid dan mineraalpoeder: je kunt gerust een paar keer per dag zo’n doekje gebruiken, maar met poeder kun je toch het best iets spaarzamer zijn.

Deze matterende doekjes zijn bijvoorbeeld een goede en milieuvriendelijke optie.

4. Reinig je huid voldoende

Tot slot tippen we nog iets dat wellicht klinkt als een open deur, maar toch nog heel vaak vergeten wordt. Reinig je huid voldoende! Dat wil zeggen: maak je huid dagelijks schoon aan het begin en einde van de dag (ja, verwijder écht alle make-up die erop zit).

Ook je kussensloop regelmatig vervangen is belangrijk: dit is immers waar je gezicht voor een heel groot deel van de tijd aan blootgesteld wordt.

DIY: een hydraterend en 100% natuurlijk gezichtsmasker van hennep en kokosolie

Tot slot kun je ook één keer in de zoveel tijd een natuurlijk gezichtsmasker gebruiken. Investeer in dat geval wel in een gezichtsmasker dat past bij je huidtype en laat je eventueel adviseren in de winkel of door een huidspecialist. Spotgoedkope gezichtsmaskers die niet bij je huidtype passen kunnen ook heel wat schade aanrichten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️