Fleur Broeders
Fleur Broeders Watch 23 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

A Strange Love Affair with Ego op CineMember: een frisse kijk op narcisme en ego

We <3 Netflix, en dan vooral vanwege het uitgebreide aanbod aan documentaires, films en series die je wereldbeeld verbreden. Maar er is meer dan dat! Daarom tippen we vanaf nu af en toe een film uit het alternatieve online filmhuis CineMember. Dit video on demand-platform bestaat sinds 2018 en komt enkel met kwaliteitsfilms. Deze keer: A Strange Love Affair with Ego.

Over CineMember

CineMember begon met zo’n 500 films en dat zijn er inmiddels meer dan 900 (and counting!). In vergelijking met Netflix klinkt dat misschien niet zo veel, maar als je nadenkt hoeveel het je aan gescroll, gefilter en ge-internet scheelt op een reguliere streamingdienst, dan is dat eigenlijk júíst een heel fijn idee.

Strike a Pose op CineMember: Madonna-dansers die iconen voor de seksuele vrijheid werden

De films worden uitgekozen op basis van kwaliteit. Ze zijn bijzonder en gevarieerd in hun aanbod: denk aan meer maatschappelijke films en documentaires over psychologie, seksualiteit en LGBTQIA+, maar ook over Black Lives Matter. Kortom: less is more! 

A Strange Love Affair with Ego op CineMember

Een van die bijzondere films is A Strange Love Affair with Ego. Misschien niet leuk om toe te geven, maar we kijken toch allemaal graag naar narcisten. Schaamteloosheid en een groot ego zijn fascinerende eigenschappen en wekt een dubieuze bewondering aan.

Dit is ook wat je ziet in de documentaire A Strange Love Affair with Ego. Regisseur Ester Gould volgt drie vrouwen, allen met een fascinerende persoonlijkheid. Ja, ze zijn erg gericht op hun uiterlijk en imago, maar vergis je niet. Ze zijn ook kwetsbaar, hebben twijfels en zijn zeker sociaal bewust.

Een dans met ego

Deze mensen zijn in zekere zin eigenlijk meer met anderen bezig dan met zichzelf. Hou van mij, respecteer mij. Dat zijn hun grootste wensen. Op beeld en social media lijkt het alsof ze de tijd van hun leven hebben, maar achter het schermpje en de make-up is er ook eenzaamheid en een moeilijke jeugd. Contrast die elkaar versterken.

Gezond egoïsme: een pleidooi om jezelf meer centraal te stellen

Eén ding wordt ook duidelijk gemaakt in de documentaire. Narcisme kan ook gezond zijn, een zekere mate dan. Door jezelf als middelpunt van het universum te zien, kom je meer over jezelf te weten. Dit ben ik, dit kan ik en dit wil ik. Dat willen we allemaal natuurlijk.

Een film over ego, maar ook over wat daar achter schuilt. Net zo fascinerend als de persoonlijkheden die worden gevolgd.

A Strange Love Affair with Ego kijken? Voor een vast bedrag van €9,99 per maand kan je meer dan 900 films (and counting) onbeperkt bekijken vanaf je telefoon, laptop of televisie. Via deze link kun je een (proef)abonnement bij CineMember afsluiten. 

Bekijk hieronder de volledige trailer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️