Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Betere wereld 7 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

3 wetenschappelijke redenen waarom reizen goed voor je is

Reizen is goed voor je. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de positieve invloed van een vakantie op je body en mind. Mensen die regelmatig een reis plannen zouden gezonder zijn. Want.nl geeft je goede redenen om je koffers te pakken en compleet uitgerust weer terug te komen.

Een reis plannen heeft positieve invloed op je welzijn

Uit een studie van 2002 van de Universiteit van Surrey blijkt dat mensen die regelmatig een reis plannen zich beter en gezonder voelen. Met een vakantie in het verschiet heb je namelijk iets om naar toe te leven en je op te verheugen. Dit is goed voor je welzijn.

Must read: Reizen maakt je gelukkiger dan welke spullen ook ter wereld, bewijst dit onderzoek

Uit een onderzoek van 2014 blijkt zelfs dat mensen meer genot halen uit het plannen van een reis, dan als ze bijvoorbeeld nieuwe spullen kopen of krijgen. Kortom, boek een trip en stippel deze uit. Het hoeft niet ver te zijn, als het maar iets is waar je naar uit kunt kijken.

Reizen verlaagt het risico op een hartaanval

Uit een onderzoek van Framingham Heart Study bleek dat mensen die meerdere jaren achter elkaar niet op vakantie gaan 30 procent meer kans hebben op een hartaanval.

Vind je vast ook leuk: Bedrock Travel: op bezoek in Letland voor natuur, slow living én duurzaam design

Uit een andere studie, gesponsord door National Institutes of Health, blijkt dat mensen die regelmatig op vakantie gaan 21 procent minder kans hebben om te overlijden door welke reden dan ook en 32 procent minder snel overlijden door een hartziekte. Komen er hartproblemen voor in de familie? Zorg dat je dan regelmatig eropuit gaat.

Reizen verkleint de kans op depressies

Mensen die minder dan één keer in de twee jaar op vakantie gaan hebben eerder te maken met stress en depressie dan mensen die minstens twee keer per jaar er tussen uit gaan. Dit blijkt uit een studie uit 2006 van de Marshfield Clinic in Wisconsin.

En uit een onderzoek van de American Psychological Association blijkt dat je stress uiteindelijk vermindert als je regelmatig uit de omgeving die stressvol en druk is stapt. Voel je veel stress, dan moet je meer reizen dus.

Meer Bedrock Travel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️