Maartje Vis
Maartje Vis Spiritualiteit 30 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom je tijdens de zwangerschap een maansteen bij je wil hebben

De maansteen is een prachtige, parelachtige steen die sterk verbonden is met de maan en vrouwelijke energie. Is het jou opgevallen dat zwangere vrouwen vaak een maansteen bij zich hebben? Dit is waarom de maansteen een graag geziene steen is tijdens de zwangerschap.

Maansteen behoort tot de edelstenen. Edelstenen kunnen miljoenen jaren oud zijn en onderscheiden zich van andere stenen door hun zeldzaamheid, schoonheid, hardheid en zuiverheid.

De bijzondere betekenis van maansteen op je zwangerschap

De maansteen kan op meerdere gebieden iets voor jou betekenen en in het bijzonder ook voor vrouwen die zwanger zijn of een kinderwens hebben.

Deze edelsteen ondersteunt je namelijk tijdens de zwangerschap, bevalling en bij het geven van borstvoeding. Ook bij klachten voor en na de bevalling en tijdens de overgang kan je baat hebben bij de kracht van deze edelsteen.

De maansteen heeft een ontgiftende werking op je lichaam en het activeert de pijnappelklier. De edelsteen brengt het hormonale stelsel in evenwicht en heeft een positief effect op de spijsvertering en voortplantingsorganen. Ook vermindert het vochtophopingen.

Een hele mond vol, maar het komt er dus op neer dat deze bijzondere edelsteen met zijn fysieke effecten een positieve werking heeft op jou en jouw journey met zwanger zijn!

De maansteen staat ook voor vrouwelijke energie en intuïtie

Naast dat het staat voor vruchtbaarheid, staat de maansteen ook voor vrouwelijke energie en intuïtie. Op je gevoelsleven werkt het kalmerend. Deze steen zorgt voor een betere nachtrust en het helpt je bij het herinneren van je dromen.

Hoe gebruik je de maansteen?

Maanlicht is ideaal om een maansteen op te laden. Het is een kwetsbare steen waar gemakkelijk krassen op komen en daarom is het wel belangrijk om water, chemicaliën en fel zonlicht proberen te vermijden om deze steen zo goed mogelijk te onderhouden.

Edelstenen kun je op verschillende manieren gebruiken. Draag ze bijvoorbeeld als sieraad om je nek of pols of doe ze in je broekzak of beha, ook kan je ze naast je bed leggen of onder je kussen.

Maansteen helpt je dus op verschillende manieren helpen bij je zwangerschap en is daarnaast ook nog eens een prachtige edelsteen om bij je te dragen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️