Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Betere wereld 2 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Zomer in Nederland wordt pas écht leuk met deze weekendtips

Tijdens de pandemie is Nederland herontdekt. Met name door de Nederlandsers zelf nam recreatie in de eigen omgeving een grote vlucht. Daarnaast worden onze zomers steeds aangenamer. Door de temperatuurstijging is het seizoen in Nederland langer geworden en kun je tegenwoordig van april tot en met oktober naar het strand.

Dat lange zomerseizoen zorgt voor nog meer leuke activiteiten. We zetten drie leuke zomeractiviteiten onder elkaar.

De leukste zomeractiviteiten

Bij BEDROCK zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar horen volgens ons ook lekker eten, drinken, kunst, cultuur en samenzijn bij. Daarom delen we de leukste what-to-do’s voor het weekend mét een BEDROCK-randje.

1. Cinetree’s Forest Filmfestival, Amsterdamse Bos

Voor de vierde keer kunnen we naar het Amsterdamse Bos voor het Forest Filmfestival van Cinetree (je weet wel, het filmplatform van Hanna Verboom). Op 12 en 13 augustus worden de coolste films van deze zomer afgespeeld in de magische setting van het Amsterdamse Bos.

© Cinetree

Onder de sterrenhemel kun je genieten van Barbie of Asteroid City, de nieuwe film van Wes Anderson, die worden gecombineerd met bijzondere verhalen van filmdeskundigen, muziek en poëzie.  Alles op een prachtige locatie aangekleed met honderden lichtjes en het geluid van tjilpende vogels op de achtergrond.

Beide films zijn super surrealistisch, waardoor ze een mooi contrast vormen met het aardse bos. Hanna Verboom: “Dit jaar halen we alles uit de kast en kijken we naar misschien wel de twee meest besproken films van 2023. Het hele bos staat in thema van elementen uit de films, dus verwacht een visueel spektakel, spectaculaire voorprogramma’s, voordrachten en avonden om nooit te vergeten.”

Tickets zijn te koop via Cinetree.

© Cinetree

2. Oase van Verwondering, Ruigoord

Ter van het 50-jarig bestaan van Ruigoord is het kunstenaarsdorp omgetoverd tot een duurzame, gratis toegankelijke kunst- en wandelroute: de Oase van Verwondering. Het is een soort van openluchtmuseum waar je (verwonderd) doorheen kunt lopen. De route bevat bijzondere projecten die laten zien hoe alles met elkaar verbonden is, hoe we ons verhouden tot de natuur en hoe dat anders kan.

© Aad Hoogendoorn

Zo neemt de route je mee langs tiny eco houses, bijzondere ecologische kunst- en bouwwerken, schommels en de iconische kerk, die onlangs volledig beschilderd is door kunstenaar Gijs Frieling. Je weet niet waar je moet kijken, zó mooi! Verder slingert de route langs het voedselbos van Ruigoord, de vlindertuin en kun je zelfs de grond in.

Grote namen als Atelier Van Lieshout, Zoro Feigl en Femmy Otten werkten mee aan deze bijzondere projecten. De Oase van Verwondering is zeven dagen per week gratis te bezoeken, 24 uur per dag. Je kunt er op eigen houtje (ver)dwalen, maar voor de mensen die liever geleid worden, stelde Ruigoord ook vier routes samen.

Vanaf nu permanent te bezoeken in het dorp.

© Aad Hoogendoorn

3. Bijzonder dineren bij de Maaltuin

Eten in de zomer kan natuurlijk ook gewoon buiten. De Maaltuin is een rondreizend pop-up restaurant dat opent op bijzondere plekken zoals kastelen, paleizen, musea of botanische tuinen. Met heerlijk eten, livemuziek en de bijzondere locaties die van binnen en buiten te bewonderen zijn, wordt het gegarandeerd een unieke avond.

© De Maaltuin bij Trompenburg

Deze zomer zijn de Botanische Tuinen in Rotterdam, Slot Zuylen, Muiderslot en Landgoed Vollenhoven aan de beurt. Houd je van een ietwat ruigere locatie? Dan kun je terecht bij het broertje van de Maaltuin: Sterk Water. Daar doen ze hetzelfde maar dan in het Fort bij Abcoude.

Het is dus niet alleen een etentje, maar écht een belevenis – middenin de natuur. Na een wandeling vol bijzondere verhalen, bijpassende smaken en feestelijke muziek, strijken gasten neer voor een 4-gangen diner met locale ingrediënten en bijpassende wijnen. Moeder natuur staat centraal, zowel in de ambiance als op het bord.

Tickets zijn te koop via de Maaltuin.

© De Maaltuin bij Trompenburg

8 x retreats van Nederlandse bodem

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️