Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 9 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

De Zen Caravan geeft deze zomer mini-retreats op mindful campings

Onder het mom ‘je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te vliegen om tot rust te komen’ speuren we het land af op zoek naar de mooiste en meest rustgevende plekjes van Nederland. Zo werden we al verliefd op camping Buitenland in Drenthe en ontdekten we Stortemelk op Vlieland, maar dit keer viel ons oog op de – jawel – reizende Zen Caravan. 

Alleen al vanwege haar naam zijn we reuze nieuwsgierig naar wat er deze zomer gaat gebeuren in het vrolijke, rondtrekkende wagentje.

De Zen Caravan: een yogastudio op wielen

De naam verklapt het eigenlijk al een beetje, maar aankomende komende zomer (en lente al!) reist het gloednieuwe concept van Zen Caravan het hele land door om op de leukste en meest mindful campings van Nederland heuse mini-retreats te organiseren. Hoe tof is dat?

Dat vinden wij natuurlijk extra tof omdat we al twee zomers lang de meest duurzame, mindful én onontdekte plekjes van Nederland afstruinen voor Bedrock ontdekt Nederland. En dit jaar is de kans zeer aanwezig dat we op één van de toffe campings óók de Zen Caravan gaan tegenkomen.

De Zen Caravan is eigenlijk een yogastudio op wielen ofwel een reizende yogastudio. Het concept werd opgezet door de twee lovers Joy en Eddie uit Scheveningen. De twee hebben met de Zen Caravan al een aardig programma op de planning staan voor komende zomer, maar voor we daar op in gaan, zoomen we nog even in op het concept.

ZenCaravan
Bron: ZenCaravan

Yogastudio of retreat?

Is de Zen Caravan nou een yogastudio of een reizend yogaretreat? Dat eerste, maar vooral óók dat laatste! Met de Zen Caravan willen Joy en Eddie anderen inspireren om meer te genieten van het buiten leven, langzamer te leven en geven o.a. yoga- en meditatielessen en sound healing sessies op ‘slow down’-campings.

Good to know: de mini-retreats zijn naar eigen zeggen wat anders dan de meeste andere yogaretreats. Waarom? De mini-retreats hebben een minder spirituele vibe, maar meer een laidback vibe met muziek, kampvuurtjes, campers, tentjes, dansen, lekker eten en een wijntje of een biertje… Verder staan mini-retreats voornamelijk uit yoga, sound experiences, meditatie, wandelingen en volop tijd voor avontuur, de natuur en lekker jezelf zijn.

En da’s stiekem best fijn als je het ons vraagt! Dat maakt de mini-retreats namelijk erg toegankelijk voor iedereen.

Bedrock ontdekt Nederland: kamperen bij camping De Lakens in een must

ZenCaravan
Bron: ZenCaravan

Het idee

Het idee voor de Zen Caravan ontstond tijdens corona. Joy is namelijk yoga-docente en Eddie muzikant en meditatie-docent. Het afgelopen jaar kwamen er ineens veel uren vrij door uitval van hun werk.

De Scheveningse Joy en Eddie gebruikten deze tijd om uit de dagelijkse sleur te stappen. In de zomer van 2020 kochten ze een oude sleurhut, lieten hun creatieve energie stromen en toverden hem om tot de hippie Zen Caravan… Hoe bedoel je het beste uit deze tijden halen? Daar kunnen wij nog wel een puntje aan zuigen!

Aanrader: geen gewoon yogaretreat, maar op eco-friendly Rootreat in Spanje

Waar kan jij de Zen Caravan vinden deze zomer?

Benieuwd waar jij dit jaar de Zen Caravan tegen komt? Of liever gezegd: wil je weten welk weekend en waar je alvast een mini-retreat kan boeken?

De volgende weekenden staan in elk geval al vast:

  • 16 t/m 18 april Camping buitenland (de kick off!)
  • 7 t/m 9 mei Ecostay de Wildernis
  • 18 t/m 20 juni Camping Noorderloo
  • 16 t/m 18 juli camping Het bos roept

Zoals je ziet zijn alle weekenden zijn 3 dagen! Neem een kijkje op de website van Zen Caravan zodat je geen mini-retreat hoeft te missen deze zomer. Zien we jullie daar?

ZenCaravan
Bron: ZenCaravan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️