Rosa Bertram
Rosa Bertram Reizen 21 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Get zen – de 5 fijnste yoga retreats op het Indonesische eiland Bali

Wanneer neem je nou eens écht tijd voor jezelf? Tijd waarin je niet wordt afgeleid door je telefoon, niet bij vergaderingen hoeft te zijn, uren per dag aan yoga en meditatie kan besteden, gezond eet, drinkt (zonder het zelf klaar te maken!), beweegt en makkelijk 8 uur slaap per dag haalt? Precies: waarschijnlijk bijna nooit. Laat het een mooie reden zijn om jezelf af en toe een yoga retreat cadeau te doen. Wie een reisje naar Bali op de planning heeft staan, raden we zeker aan om eens een kijkje te nemen bij één van deze dromerige retreats.

Eerder tipten we al 6 fijne yoga retreats dichtbij huis en door heel Europa. Staat er toch een tripje iets verder op de planning richting het Indonesische eiland Bali? Dan hebben we een aantal al te fijne yoga retreats voor je verzameld om helemaal tot rust te komen.

Ik ging naar een Yoni Retreat; een 4-daagse reis door mijn vagina

Yoga retreats op Bali

Hoewel Bali in de afgelopen jaren flink is veranderd, en het toerisme zeker zijn stempel heeft gedrukt op het leven op het eiland, is en blijft het een bijzondere en helende plek om te zijn.

Daarom delen we een paar fijne yoga retreats op Bali:

Radiantly Alive

Het 8-daagse retreat wordt gegeven in een prachtige glazen yogashala middenin de jungle. Je begeeft je tijdens één van de yogaklasjes van het wellness retreat dus in een heuse groene oase.

Een luxe retreat is het zeker, want je slaapt tijdens het retreat in het Adiwana Jembawan luxury hotel zo’n 5 minuutjes lopen van de shala. Verwacht verder een 5-daagse-sappen-kuur en vega(n) maaltijden die in house voor je worden bereid.

Wat ik leerde tijdens het Silent Retreat bij Mandali in Italië

Bali Green Retreat

In het Hindu-dorpje Sesandan langs de westkust van het eiland vind je het Bali Green Retreat. Je asana’s doe je op dagelijkse basis met uitzicht over de uitgestrekte lushious rijstvelden.

De maaltijden staan hier geheel in het teken van eat the rainbow, dus verwacht vega(n), gezonde en vrolijk gekleurde maaltijden en sapjes voor een juice fast. Ook kun je gebruik maken van de spa-behandelingen of langs de waterval in het dorpje gaan.

Gokul Yoga Bali

Op zo’n 20 minuten rijden van het culturele dorpje Ubud in het binnenland van Bali vind je Gokul Yoga. Tijdens het retreat volg je yoga-, meditatie- en ademwerk-klasjes. En dat allemaal in een yogashala waarvan het dak gemaakt is van bamboe.

De effecten van een health retreat op je lichaam en geest

De yogastijlen verschillen van hatha tot vinyasa en van yin tot kirtan. Drie keer per dag krijg je een heerlijke vega of vegan maaltijd in Balinese stijl (!) en hier slaap je in een dromerig huisje in de jungle.

Yoga Barn

Wie weleens in Bali is geweest, heeft er waarschijnlijk al van gehoord: de Yoga Barn is de yoga hotspot in Ubud. De yogaschool is geheel gemaakt van hout, ligt middenin het groen, heeft een bio-cafeetje, een zoutwater zwembad én een Ayurvedische Spa.

Waarom elke vrouw ooit een retreat zou moeten volgen

Extra fijn: naast de dagelijkse yogaklasjes worden hier ook regelmatig yoga retreats georganiseerd, geheel in Balinese stijl als het aankomt op accommodatie en vega(n) gerechten.

Escape Heaven

Wie toe is aan rust, luxe en een retreat speciaal voor vrouwen is bij Escape Heaven aan het goede adres. Van dagelijkse yogaklassen tot meditaties, detox kuurtjes en Ayurvedische behandelingen.

Een typisch voorbeeld van hoe luxe en authenticiteit (meer dan) prima samen kunnen gaan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️