Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Watch 6 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Must see: Woman – de documentaire van de makers van Human

Heb je vanavond niks te doen, blokkeer dan even 1,5 uur en ga kijken naar Woman. Deze meeslepende documentaire over het leven van de vrouw is een must see van formaat. Geloof ons.

Woman is de opvolger van de wondermooie docu Human. Beide films zijn van de hand van Yann Arthus-Bertrand, een Franse fotograaf. Ken je zijn werk, dan weet je hoe adembenemend mooi de beelden van zijn hand zijn. Dat is voor Woman alvast niet anders.

Woman: portret van vrouwen

Woman is een portret van 2000 vrouwen van over de hele wereld. De film brengt de persoonlijke verhalen van de vrouwen in kaart aan de hand van eerlijke, rake getuigenissen. Vrouwelijkheid en de omstandigheden waarin de vrouwen leven vormen de rode draad doorheen de docu.

Lees ook: Nóg meer bewijs dat mannen en vrouwen gelijk zijn

Helaas brengt dat meteen een bittere waarheid met zich mee: in heel wat landen zien de omstandigheden waarin vrouwen leven er niet zo rooskleurig uit. Een deel van de vrouwen betuigen hoeveel onrecht hen is aangedaan, anderen vertellen hoeveel ze hebben moeten vechten in hun leven.

Een reden om trots te zijn

Laat de documentaire je daarom achter met een deprimerend gevoel? Niet pers e. Naast pijnlijke en ontroerende beelden belicht de documentaire ook grappige en mooie verhalen over de vrouw van vandaag. De docu belicht gewoon een ontzettend divers beeld: van vrouwen die staatshoofd zijn tot buschauffeurs en moeders.

Must read: Waarom steeds minder vrouwen zich feminist noemen

Wat misschien wel de belangrijkste les is die Woman je geeft, is dat vrouw zijn mooi is en dat je alle reden hebt om trots te zijn als vrouw. Wat je opleiding, seksualiteit, persoonlijk levensverhaal of financiële status ook is.

Woman is te bekijken via Cinetree of via Picl. Bekijk hieronder de volledige trailer:

Meer kijktips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️