Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Body 5 mrt 2017

Kijktip: de Voedselwaarheid met Michael Pollan

Wist je dat er meer suiker zit in een fles citroenlimonade (Minute Maid) dan in een fles cola? En heb je jezelf ooit afgevraagd waarom er op een appel of broccoli niet staat dat het gezond is? Het wordt allemaal besproken in de RTL documentaire ‘de Voedselwaarheid’, waarin westerse eetgewoontes onder de loep worden genomen. Het aantal gezondheidsklachten gerelateerd aan ongezond, westers voedsel is in de afgelopen decennia flink toegenomen. Eén van de grootste boosdoeners hiervan is, zoals te zien in de docu, bewerkt voedsel.

Vruchtensapjes of suikerbommetjes? Drankjes uit pak zijn een stuk minder gezond dan je denkt

Ongeveer 60 procent van onze dagelijkse consumptie bestaat uit bewerkt voedsel. En dat is meer dan ooit tevoren. Hoe keren we het tij, en zorgen we ervoor dat we gezonder gaan eten?

3 simpele regels

Volgens de Amerikaanse auteur en onderzoeksjournalist Michael Pollan is het niet eens zo heel moeilijk. In de documentaire vertelt hij over de 3 simpele regels die iedereen zou moeten hanteren: eet eten, niet te veel en vooral planten.

Eet eten? Maar dat doe je toch? Niet helemaal. Onder eten verstaat Pollan het eten wat mensen al lange tijd eten, zoals vis, vlees, groente, fruit en (hele) granen. Al het andere spul, zoals sausjes, koeken, en kant-en-klaar maaltijden zijn het mooie woord ‘eten’ volgens hem niet eens waard. Hij noemt het dan ook ‘eetbaar spul dat op eten lijkt’. En dat klinkt opeens een stuk minder aantrekkelijk.

Ben je benieuwd naar de waarheid achter vet, of suiker? De hele documentaire is terug te kijken op RTL gemist.

10 handige regels voor echt en eerlijk eten (die je altijd kunt toepassen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Kijktip: de Voedselwaarheid met Michael Pollan
Sluiten