Maannomade
Maannomade Horoscopen 20 aug 2023
Leestijd: 5 minuten

Dé niet-zweverige weekhoroscoop van 21 augustus tot en met 27 augustus 2023

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de kosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet BEDROCK’s astroloog Maannomade.

Weekhoroscoop van 21 augustus tot en met 27 augustus

Maandag 21 augustus

Maan naar Schorpioen

Vandaag verhuist de maan naar Schorpioen, een intuïtief sterrenbeeld dat ons bewust maakt van ons onderbewustzijn en de diepliggende behoeftes die we hebben. De schorpioenenmaan is een fase die ons uitdaagt om dieper te gaan graven, om te zoeken naar betekenissen en om onszelf beter te doorgronden.

Geen wonder dat je hoofd daarom de komende dagen een stuk voller zit en je meer behoefte hebt om jezelf terug te trekken. Ruimte om de prikkels te verwerken zal helpen om meer rust in je hoofd te creëren zodat de achterdocht die je kan ervaren het niet gaat overnemen. Want wees jezelf er van bewust dat de gedachten die je hebt niet altijd de waarheid zijn en je bij twijfel maar beter direct navraag kan doen.

Woensdag 23 augustus

Zon naar Maagd (tot 23 september) + Mercurius retrograde in Maagd (tot 15 september)

Er gebeurt vandaag veel in het heelal, want zowel de zon als Mercurius gaan aan de wandel. De zon zorgt ervoor dat we ons meer als een Maagd gaan gedragen (niet te letterlijk nemen, want er is nog genoeg ruimte voor gezamenlijk plezier…) terwijl Mercurius retrograde ons gefrustreerder en kritischer zal laten voelen.

De zon verhuist vandaag naar Maagd waardoor we uit de zomerse vakantiesferen komen en terug gefloten worden naar de realiteit. Je kan niet langer lange avonden doorhalen want de volgende ochtend voel jij je nog slechter als je nadenkt over het feit dat jij je to-do lijst aan het ontlopen bent.

De nuchtere maagd maakt ons een stuk bewuster van zaken die extra aandacht verdienen zodat we onze verantwoordelijkheid gaan nemen. Niet altijd een leuke boodschap om te horen, maar wel fijn om weer op aarde te belanden en ons leven stukje bij beetje op orde te brengen.

Alhoewel we dankzij het verhuizen van de zon naar Maagd het gevoel hebben ons leven weer op orde te brengen, kan het mentaal voelen alsof de chaos sterk is. Mercurius, planeet van communicatie en analytisch vermogen, gaat in retrograde vandaag en zal daarbij alles een beetje anders doen.

Want waar we normaal gesproken een stukje helderder kunnen communiceren en scherper nadenken dankzij Mercurius in Maagd, gaan we die zaken juist als lastiger ervaren als de planeet achterwaarts gaat bewegen tijdens retrograde.

Niks loopt meer soepel waardoor je best wat frustratie kan voelen als je niet uit je woorden kan komen of het gevoel hebt de zaken niet op orde te kunnen brengen. Straf jezelf niet te hard af want als Mercurius in Maagd staat heb je de neiging om de lat veel te hoog voor jezelf te leggen. Onredelijk, des te meer nu retrograde toch een beetje roet in het eten zal gaan gooien.

Donderdag 24 augustus

Maan naar boogschutter

Na alle serieuze Maagdenenergie van gisteren zorgt de verhuizing van maan naar Boogschutter voor een positieve noot als we meer behoefte hebben aan geprikkeld worden. Als avontuurlijk sterrenbeeld is het gelukkig niet Boogschutter die ons FOMO geeft, want hij geeft niet zoveel om de mening van anderen. Fijn, want daardoor kan jij je emotioneel minder laten raken door anderen waardoor je beter aanvoelt welke pad het juiste voor je is.

Probeer daarom te visualiseren hoe jij keuzes kan maken in je eigen belang, zonder afgeleid te raken door wat anderen van kunnen vinden. Verschilt dat heel erg met de realiteit, dan wordt het toch tijd om vaker voor jezelf te gaan kiezen.

Zaterdag 26 augustus

Maan naar Steenbok

Nadat we op emotioneel vlak meer ruimte hadden om onze eigen keuzes te maken dankzij de vurige kant van Boogschutter, helpt de nuchtere maan in Steenbok ons juist hoe we deze keuzes tot uitvoer kunnen brengen. Een praktisch ingesteld sterrenbeeld waardoor je minder afgeleid wordt door emoties en gedachten die rondmalen en sneller doorhebt wat er precies moet gebeuren.

Door de gefocuste blik van Steenbok kan het makkelijker zijn om knopen te doorhakken als je op een kruispunt staat en lukt het sneller om problemen op te lossen. Wel ben je in een minder gezellige bui omdat je gevoeliger bent voor de druk van een to-do lijst…

Zondag 27 augustus

Mars naar Weegschaal (tot 12 oktober)

Mars, planeet van oorlog en passie zal de komende tijd iets uitgedoofd worden nu de vurige planeet in de zachtaardige Weegschaal verblijft. Een fase waardoor je zal merken dat je minder reactief zal reageren op anderen en de neiging hebt om minder de aanval op te zoeken. Niet dat je nu echt een softie wordt, maar je realiseert je wat vaker dat sommige zaken geen discussie waard zijn.

Best wel vredig zou je zeggen, maar van binnen kan je meer struggles ervaren als je merkt dat je het lastiger vindt om de passie in het leven te vinden. De dagen voelen wat grijs en kleurloos aan, zeker als je al een tijdje opzoek was naar jouw ikigai.

Gebruik deze tijd als onderzoeksfase om bij jezelf na te gaan wat jouw hart nou echt sneller laat kloppen en vergeet dat het ook niet erg is om het even niet te weten.

Waarom leuke collega’s hebben essentieel is voor je geluksniveau

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️