Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 16 apr 2023
Leestijd: 5 minuten

Dé niet-zweverige weekhoroscoop van 17 april tot 23 april 2023

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet BEDROCK’s astroloog Maannomade.

Weekhoroscoop van 17 april tot 23 april 2023

Maandag 17 april

Maan naar Ram

Na een weekend waarin we veel behoefte hadden om te slapen, zorgt de overgang van de maan naar Ram ervoor dat we vol energie zitten. De maan heeft invloed op onze emoties en onderbewustzijn en in een pittig sterrenbeeld als Ram, worden onze emoties ook een stuk pittiger! Doordat we vol energie zitten, hebben we ook de neiging om snel uit te branden als het wellicht niet gaat zoals we gepland hebben, of als we door anderen op meer weerstand stuiten.

Een goede dag dus om te letten op jouw gevoelens en om op tijd afstand te nemen als je merkt dat de emoties hoog op dreigen te lopen. Niet alleen om de sfeer gezellig te houden, maar ook om jouw eigen energie te beschermen. Later in de week ga je die zeker nodig hebben als de nieuwe maan aan de hemel staat.

Donderdag 20 april

Nieuwe maan in Ram + zoneclips, daarna verhuizen zowel maan en zon naar Stier (tot 20 mei)

Hold on tight! Vandaag gebeurt er veel aan de hemel waardoor we in een astrologische rollercoaster kunnen belanden. Vroeg op de dag houdt de nieuwe maan in Ram onze emoties flink bezig waarbij we bomvol energie zitten om met nieuwe ideeën aan de slag te gaan. Een waar cadeautje, want de nieuwe maan in Ram is de tweede van het jaar waarbij we dus dubbel gebruik kunnen maken van dit passievolle en spontane sterrenbeeld om te beginnen aan een nieuw hoofdstuk in ons leven.

Een nieuw seizoen waarbij we vol levenslust en passie aan de slag kunnen gaan na de grauwe tijd waarbij niet alleen onze creativiteit maar ook ons plezier op een lager pitje heeft gestaan. Een nieuwe maanfase die ons dus vooral zal inspireren om een nieuwe richting in te slaan, waarna later op de dag de maan naar haar hoogtepunt verhuist in Stier.

Nu de maan een paar dagen in  Stier zal verblijven, kunnen we de indrukken en ideeën verwerken die we tijdens de nieuwe maan opdeden. Een fijn sterrenbeeld om de rust emotioneel weer even terug te vinden, want door de spontane kant van Ram worden we behoorlijk opgejut waardoor we hoog in onze emoties komen te zitten.

Stier laat ons aarden en helpt ons weer in het nu te komen. Fijn, want niet alleen helpt het met verwerken, maar laat het je ook nadenken over hoe je de inzichten in je leven kan verwerken zonder hoge risico’s te lopen. Risico’s lopen en het plotse veranderingen zijn dingen waar we nu tijdens de maan in Stier absoluut geen behoefte aan hebben, liever blijven we bij het oude en vertrouwde…

De koppigheid die we emotioneel zullen ervaren als de maan in Stier de komende dagen verblijft, zal ook de rest van de maand door spelen als de zon de komende vier weken in dit nuchtere, maar ook zeker koppige sterrenbeeld verblijft. Hierdoor kunnen we de komende weken niet alleen een periode verwachten waarbij we ons niet gek laten maken door onze drukke planning en tussendoor ook zeker weten te genieten van het lekkere weer, maar ook een periode waarin we meer weerstand kunnen verwachten.

We kunnen minder wennen aan nieuwe ideeën of veranderingen en waar we normaal gesproken ons flexibel opstelden, zullen we het nu met argusogen aan gaan kijken. Je hebt behoefte aan extra denktijd en die zal je dus zeker gaan opeisen…

Vrijdag 21 april

Mercurius retrograde in Stier (tot 14 mei)

Stier, Stier en nog meer Stier. Deze komende weken draait het om deze oernuchtere, bijna Hollandse koppige sterrenbeeld nu zowel Zon, Venus als Mercurius in dit sterrenbeeld voor langere tijd verblijven. Vandaag gaat Mercurius, planeet van communicatie, net als koppige Stier in de ankers als de planeet de komende weken in retrograde verblijft. Een fase waarbij we nog minder beslissingen kunnen nemen nu we ons meer naar binnen gaan keren waardoor we nog langer zullen mijmeren en alle aspecten afwegen voordat het ons lukt om een beslissing te nemen.

Behoorlijk frustrerend want dit zorgt er niet alleen voor dat je meer tijd nodig hebt om een keuze te maken, maar ook dat als jij je opgejaagd voelt door anderen je nog meer in de verdediging zal schieten. Daarnaast zorgt de pragmatische visie van Stier ervoor dat het best kan zijn dat niet iedereen je harde mening zou kunnen waarderen. Een tijd dus waarin je best op de proef gesteld kan worden om te leren loslaten…

Zaterdag 22 april

Maan naar Tweelingen

Na alle inflexibele energie van de Stier, zorgt de overgang van de maan naar Tweelingen ervoor dat we een flexibelere mojo zullen aannemen. Soms zelfs iets te flexibel, want emotioneel gezien hebben we een sterkere behoefte aan afwisseling waardoor je het best lastig kan vinden om je maar op een gesprek te focussen. Dompel jezelf dit weekend vooral onder in prikkels door gezelschap van anderen op te zoeken waarbij je lekker over de koetjes en kalfjes kan blijven kletsen. Serieuze onderwerpen kan je dit weekend beter vermijden, want grote kans dat je niet oplet…

Bedrock’s basis-meditatie: gedachten deel 1 (5 minuten)

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️