Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 15 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Weekendtip: Hortus by Night keert terug

Ooit trouwde ik in de Hortus in Amsterdam, een magische plek om te zijn. Nu keren de Hortus by Night-avonden terug waarbij je ‘s avonds kunt ronddwalen in de mooiste botanische tuin van Amsterdam.

Van maandag 19 december t/m zondag 8 januari is de Hortus geopend tot 22.00 uur. Tijdens deze avonden kun je genieten van de sprookjesachtige verlichte tuin en kassen. Stap letterlijk in de wereld van planten met een prikkelende tentoonstelling van Otherwise Collective en ontdek waarom mensen en planten eigenlijk niet zoveel van elkaar verschillen.

Welk element ben jij? Zo helpt astrologie je de feestdagen met familie te overleven

Hortus by Night

Naast de tentoonstelling is het mogelijk om mee te wandelen met een avondexcursie die al je zintuigen prikkelt. Om op te warmen kun je genieten van een warm drankje bij het kampvuur. Voor kinderen is er een spannende verhalenverteller. Om de avond compleet te maken heeft het Hortus-café bovendien een heerlijk wintermenu samengesteld.

Botanische tuin

De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. De tuin werd in 1638 opgericht als Hortus medicus en groeide in vier eeuwen uit tot een prachtige botanische tuin met een bloeiende collectie. De organisatie wordt gestuurd door een zelfstandige Stichting die, naast een jaarlijkse bijdrage van de gemeente Amsterdam, in haar eigen inkomsten voorziet door kaartverkoop, horeca en winkel, en met de steun van haar Vriendenvereniging. Het hele jaar door zijn er activiteiten en evenementen die de Hortus zelf organiseert en nu dus een romantisch winters festijn! Leuk om met je lief als date te plannen, of als uitje met de kinderen.

Vergeet jezelf niet warm aan te kleden! Het kan behoorlijk koud zijn in december.

De Hortus by Night winteravonden zijn dit jaar op

19 t/m 23 december, 2022;
27 t/m 30 december, 2022;
en 1 t/m 8 januari, 2023.

Openingstijden:
Tijdens deze avonden is de Hortus open tot 22.00 uur.

Gesloten op 24 en 25 december en op oud- en nieuwjaarsdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️