Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Psyche 13 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

5 fijne rituelen om je vrouwelijke energie een boost te geven

Vrouwelijke energie is krachtig, betrouwbaar en ontzéttend mooi. Maar hoe kom je in contact met je vrouwelijke energie, in een maatschappij waarin we amper tijd vinden om een to-do list af te werken? Deze fijne rituelen helpen je op weg.

Vrouwelijke energie heeft – net als andere energieën – haar eigen kenmerkende eigenschappen. Vaak wordt vrouwelijke energie omschreven als zacht, gevoelsmatig, betrouwbaar en intuïtief.

Door deze energie te omarmen kun je in je kracht gaan staan als vrouw. Je vrouwelijke oerkrachten aanspreken en benutten is een goede manier om je sterktes te leren kennen. En daar kunnen we állemaal profijt aan ondervinden.

5 rituelen om je vrouwelijke energie te boosten

Met deze rituelen wordt het makkelijker om je vrouwelijke energie een boost te geven.

1. Creëer een ochtendritueel

Alles begint bij een fijn ochtendritueel waarin je de tijd neemt om in verbinding te gaan met jezelf. Zonder je enkele minuten af van de rest van de wereld en neem de tijd om te luisteren naar je hart en je intuïtie.

We interviewden 3 succesvolle vrouwen over vrouwelijk leiderschap op Internationale Vrouwendag

Visualiseer hoe je de dag ziet en zet een intentie. Dit dagelijks doen is een goed vertrekpunt om je vrouwelijke energie te cultiveren door de dag heen.

 2. Richt een meditatiehoekje in

Zoek een plekje in je huis waar je een gezellig hoekje van kunt maken. Zorg dat deze plek enkel en alleen gebruikt wordt voor ontspanning en zelfreflectie. Dit is waar je ‘s ochtends je intenties kunt zetten, maar ook waar je even kunt mediteren als je een break nodig hebt.

Kleed het hoekje aan met rustgevende elementen zoals kristallen, kaarsjes, gedroogde bloemen en planten.

3. Vergroot je aandacht

In onze maatschappij worden we constant afgeleid door allerlei prikkels, met als gevolg dat onze geest ook vluchtiger wordt. Zó vluchtig, dat we niet meer in staat zijn om onze eigen vrouwelijke energie waar te nemen.

De kunst, problemen én taboes van het vrouwelijk orgasme

Daarom is het belangrijk om je aandacht te trainen, zodat je energetisch bewustzijn kan toenemen. De beste manier om je aandacht te trainen is door middel van meditatie. En laten we nou net heel veel tips om te mediteren hebben op Bedrock.

4. Wees intiem met jezelf

Solo seks is een geweldige manier om in contact te komen met je vrouwelijke energie. Je bent mindful bezig met je eigen lichaam en je leert te ontdekken wat jij fijn vindt en wat niet.

Door verschillende dingen uit te proberen, kom je er precies achter waar jij je als vrouw fijn bij voelt en waarbij juist niet. Misschien kun je experimenteren met tantrische ademhaling (een oefening waarbij je heel bewust ademt) of speeltjes.

5. Doe aan journaling

Schrijf je gedachten op en blijf doorschrijven op een vraag of intentie. Door te schrijven activeer je creatieve plekken in je brein en kom je vaak tot de essentie van dingen die zich afspelen in ons leven.

Stel jezelf bijvoorbeeld vragen als: wat betekent vrouw zijn voor mij? Wanneer voel ik me op mijn vrouwelijkst? Noteer deze inzichten in je journal en baseer er je beslissingen op.

https://www.bedrock.nl/hoe-het-als-vrouwelijke-ondernemer-tussen-de-mannen-ik-mis-soms-mijn-zachte-kant/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️