Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Psyche 9 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

7x waarom het goed is om vrienden te hebben die totaal anders zijn 

Het is fijn om vrienden en vriendinnen te hebben. Hoewel het verleidelijk kan zijn om vrienden te zoeken die dezelfde interesses, overtuigingen en levensstijl hebben als jijzelf, zijn er goede redenen om vrienden te omarmen die totaal anders zijn. Waarom dit zo fijn is? Dat lees je hieronder.

Vriendschappen zijn waardevol in het leven. Het is een band die we delen met mensen die we kiezen om in ons leven te houden en dat heeft altijd iets bijzonders.

Vrienden die totaal anders zijn? Hierom is dat goed

1. Perspectief verbreden

Vrienden die totaal anders zijn dan jijzelf, brengen vaak unieke ideeën met zich mee. Ze hebben een andere achtergrond en levenservaring en dit kan jouw kijk op de wereld verbreden.

Hierdoor leer je op andere manieren denken en krijg je misschien wel inzicht in andere culturen en overtuigingen.

2. Zelfgroei bevorderen

Vriendschappen met mensen die anders dan jij zijn, zullen je uitdagen om uit je comfortzone te stappen. Soms is dat moeilijk, maar het is wel goed voor je. Je zal namelijk gestimuleerd worden om te groeien.

3. Empathie ontwikkelen

Vrienden met diverse achtergronden en persoonlijkheden zullen helpen om empathie te ontwikkelen. Daardoor zal je eerder begrijpen waarom mensen bepaalde keuzes maken. Je wordt hierdoor niet alleen toleranter, maar ook nog eens begripvoller.

4. Beter met conflicten omgaan

Binnen iedere vriendschap krijg je weleens te maken met conflicten. Doordat jouw vrienden anders zijn, zal je ook leren om op andere manieren met conflicten om te gaan. Je leert dat het helemaal niet erg is om een meningsverschil of een conflict te hebben en misschien leer je ook om het op een andere manier op te lossen.

5. Meer avontuur en opwinding

Door om te gaan met vrienden die anders dan jij zijn, zul je eerder ook deel gaan nemen aan activiteiten die je eerder misschien nooit zou hebben overwogen. Je kunt avonturen beleven die je anders misschien nooit zou meemaken. Hoe leuk is dat?

6. Levensvaardigheden verbeteren

Vrienden die anders zijn dan jijzelf, kunnen je veel nieuwe vaardigheden bijbrengen. Zo kun je dankzij je vrienden misschien wel nieuwe talen leren, leren dansen, koken of andere leuke dingen leren. Deze dingen kun je stuk voor stuk in het dagelijks leven inzetten.

7. Versterking van sociale netwerken

Verschillende vrienden betekenen verschillende sociale netwerken. Door vrienden te hebben die totaal anders zijn, zal je jouw sociale netwerk kunnen vergroten en je weet nooit waar dit in de toekomst allemaal goed voor kan zijn.

Voetreflexologie: wat jouw voeten zeggen over je gezondheid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️