Laura Saija
Laura Saija Psyche 25 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

5 redenen waarom een beste vriend van het andere geslacht heel waardevol is

Een sterke vriendschap met iemand van het andere geslacht kan voor vrouwen heel waardevol zijn. De ouderwetse gedachte dat zulke vriendschappen vaak romantische ondertonen hebben, is helemaal niet meer van deze tijd. Zeker in een wereld waar gendergrenzen vervagen.

Vriendschappen tussen mannen en vrouwen kunnen stabiel en langdurig zijn, omdat er minder kans is op het ontstaan van romantische complicaties. Ze bieden ruimte om gedachten, gevoelens en ervaringen te delen zonder belemmeringen.

Waarom zijn vriendschappen met het andere geslacht zo waardevol?

Een vriend van het andere geslacht kan vrouwen frisse perspectieven bieden en dit draagt bij aan persoonlijke groei en begrip van de wereld. Het helpt vrouwen zich comfortabeler te voelen in gemengde sociale situaties en draagt bij aan gelijkheid.

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom vriendschappen met het andere geslacht heel waardevol zijn. Hier zijn er vijf.

1. Verschillende perspectieven

Mannelijke vrienden kunnen een uniek perspectief bieden op problemen van het leven, waardoor vrouwen hun kijk op situaties kunnen verbreden. Een mannelijke beste vriend kan ook inzicht geven in hoe mannen denken en handelen. Waarom appt die ene date niet terug? Je mannelijke vriend heeft er vast een logische verklaring voor.

2. Gelijkwaardigheid

Het hebben van mannelijke vrienden kan vrouwen beter op hun gemak stellen in gemengde sociale settings en kan helpen om de grenzen tussen genders te vervagen. Door meer met mannelijke vrienden om te gaan, word jij misschien ook mondiger tegen je mannelijke collega’s.

3. Eerlijke mening

Mannen staan er vaak om bekend dat ze recht voor hun raap zijn, op momenten dat je vriendinnen misschien meer rekening willen houden met je gevoelens. Je mannelijke vriend kan zijn eerlijke en ongefilterde mening geven bij het nemen van beslissingen.

4. Persoonlijke groei

Vrienden van het mannelijke geslacht kunnen vrouwen aanmoedigen om buiten hun comfortzone te stappen en nieuwe ervaringen op te doen. Hierdoor kun je op persoonlijk vlak enorm groeien, omdat je dingen doet die je anders niet had gedurfd.

5. Emotionele steun

Mannen hebben soms een andere benadering van emotionele steun, wat kan helpen bij een gebalanceerde emotionele gezondheid voor een vrouw. Als je bijvoorbeeld een moeilijke situatie op je werk hebt, heeft je mannelijke beste vriend hier vast een praktische oplossing voor.

Wat als er toch gevoelens in het spel komen?

Soms kan het lijntje tussen vriendschap en romantiek heel dun worden. Het is daarom belangrijk om je verwachtingen uit te spreken met je beste vriend. Het is belangrijk dat jullie er allebei hetzelfde instaan en elkaars verwachtingen ook respecteren om ongemakkelijke situaties te voorkomen.

Als er toch gevoelens in het spel komen, houd de communicatie dan open en eerlijk. Wil je de vriendschap niet verliezen, maar zie je echt geen romantische relatie voor je? Blijf dan eerlijk over elkaars gevoelens.

Het is mogelijk dat jullie vriendschap enige tijd nodig heeft om te herstellen, maar als er een sterke basis van respect is, kunnen jullie uiteindelijk de vriendschap weer opbouwen.

Elisa (28): ‘Mijn beste vriend wilde toch meer dan alleen vriendschap’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️