Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 4 apr 2023
Leestijd: 4 minuten

Oorlog of vrede, volgens de volle maan op 6 april kan het alle kanten op!

Een nieuw intens hoogtepunt staat ons te wachten tijdens de volle maan van deze maand. Verwacht niet alleen onrustige nachten en vermoeidheid, maar ook inzichten die je verder in het leven zullen gaan helpen. Een mooi moment waarbij de volle maan van 6 april ons inzichten geeft hoe wij nog meer balans kunnen vinden in onze relaties.

Modern astroloog de Maannomade legt uit wat we van de volle maan kunnen verwachten!

Climax van de maand

Elke maand staat ze weer op ons te wachten. De volle maan, beter bekend als de climax van de maan waarbij ze haar hoogtepunt stralend aan de hemel bereikt. Tijdens deze maanfase wordt de maan volledig door de zon verlicht. In de astrologie staat de zon voor ons ego en de maan voor onze emoties. Nu ze beiden aan een kant van de aarde staan, worden we dus heen en weer geslingerd tussen deze grote planeten en de sterrenbeelden waarin ze staan.

De volle maan is een hoogtepunt waar we niet omheen kunnen. Berucht en beroemd en dat heeft zeker zijn redenen. Elke maand is het feest en wordt de maan tijdens dit belangrijke moment volledig door de zon verlicht. Een ware reflectie die niet alleen visueel zichtbaar is, maar ook zeker emotioneel voelbaar. Reflecteren is niet makkelijk, daarom ‘dwingt’ deze energie ons om tot nieuwe inzichten te komen.

De volle maan in Weegschaal

Elke volle maan heeft een eigen thema welke afhankelijk is van het sterrenbeeld waar ze in zal staan. Voor dit hoogtepunt staat de volle maan in de sociale Weegschaal en de zon in de zelfzuchtigere Ram. Twee tegengestelde sterrenbeelden die ons zeker aan het denken zetten over hoe we het leven anders kunnen invullen. En als eerste volle maan van het astrologische jaar, is het een start om niet te vergeten want de volle maan zal ons zeker aan het denken zetten over onze rol in relaties.

Zwart? Wit? Grijs?

Hoe je het leven ook kleurt, er is geen goed of fout. Het is een groot grijs gebied waarbij we van alle kanten wat kunnen leren. Zo ook tijdens de volle maan. Recht tegenover de volle maan in Weegschaal staat dus de zon in Ram. Twee totaal tegengestelde sterrenbeelden dus. Ram wordt deels gevoed door de passievolle Mars die er ook voor zorgt dat hij geen uitdaging of discussie uit de weg zal gaan, terwijl Weegschaal juist gesterkt wordt door de zachte Venus, wiens energie draait om liefde en harmonie.

Harmonie of oorlog?

Waar de maan in Weegschaal ons emotioneel bewuster maakt van de behoefte om onszelf weg te cijferen om naar harmonie met anderen te streven, is het juist de zon in Ram die ons wakker schudt en laat inzien dat als we groots willen dromen, we best tegen wat schenen mogen schoppen.

Volgens Ram kan je niet iedereen te vriend houden, terwijl de lieve Weegschaal dat juist met alle liefde zou willen. En waar het ene sterrenbeeld er juist voor zorgt dat we onszelf meer naar de achtergrond wegcijferen, brengt het andere sterrenbeeld juist de kracht in ons naar voren om het podium te pakken en om voor onze eigen keuzes te durven staan.

Deze volle maan draait dus volledig om de rol die wij innemen in onze relaties, een pittig hoofdstuk dus waar onze hersenen tijdens de volle maan zeker volle toeren zullen gaan draaien. Want ervaren we meer Ram energie waarbij we zeker geen discussie mijden of voelen we juist de zachte kant van Weegschaal die een sterke behoefte heeft aan rust en vrede? Twee uitersten met een breed spectrum ertussen.

Verwacht deze volle maan dus vooral inzichten over hoe je bepaalde momenten anders had kunnen aanpakken door meer voor jezelf op te komen of door juist anderen de ruimte te geven om te kunnen shinen. Leermomenten die je na de volle maan kan meenemen om het elke dag een beetje beter of anders aan te pakken, zeker als je merkt dat je huidige aanpak misschien niet altijd de handigste is.

Een pittige volle maan dus die niet alleen qua energie sterk voelbaar zal zijn, maar ons ook mentaal zeker zal vermoeien. Doe het rustig aan en gebruik rituelen voor jezelf om opnieuw te aarden als je merkt dat het allemaal even teveel wordt.

Een volle maan ritueel om alles uit de kracht van de maan te halen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️