Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 4 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Rationeel? Emotioneel? De volle maan van 7 maart leert ons dat alles er mag zijn

Een nieuw intens hoogtepunt staat ons te wachten tijdens de volle maan van deze maand. Verwacht niet alleen onrustige nachten en vermoeidheid, maar ook inzichten die je verder in het leven zullen gaan helpen. Een mooi moment waarbij de volle maan van 7 maart ons inzichten geeft in hoe we onszelf meer op de eerste plaats zullen gaan zetten.

Modern astroloog de Maannomade legt uit wat we van deze volle maan kunnen verwachten!

De volle maan van 7 maart

Climax van de maand

Elke maand staat ze weer op ons te wachten. De volle maan, beter bekend als de climax van de maan waarbij ze haar hoogtepunt stralend aan de hemel bereikt. Tijdens deze maanfase wordt de maan volledig door de zon verlicht. In de astrologie staat de zon voor ons ego en de maan voor onze emoties. Nu ze beiden aan een kant van de aarde staan, worden we dus heen en weer geslingerd tussen deze grote planeten en de sterrenbeelden waarin ze staan.

De volle maan in Maagd

Elke volle maan heeft een eigen thema welke afhankelijk is van het sterrenbeeld waar ze in zal gaan. Voor dit hoogtepunt staat de volle maan in het aardse en nuchtere Maagd en de zon in gevoelige Vissen. Twee tegengestelde sterrenbeelden die ons zeker aan het denken zetten. Maagd is een sterrenbeeld dat zichzelf prioriteit geeft, haar emoties aan de kant zet en verantwoordelijkheid durft te nemen door hard te werken voor datgene dat ze wilt bereiken. Een nieuwsgierig sterrenbeeld dat altijd zal streven naar meer door nieuwe kennis op te doen of nieuwe doelen voor zichzelf te stellen. Een harde werker dus.

Zwart? Wit? Grijs?

Recht tegenover de volle maan in Maagd staat dus de zon in Vissen. Vissen daarentegen is vooral bezig met anderen en de emoties die ze sterk voelt en kan daarbij geneigd zijn om vooral bezig te blijven met de randzaken. Een echte dromer die vooral bezig is met output in plaats van input en daardoor soms een tikkeltje slordig of in de war kan over komen.

Maagd is dus hartstikke rationeel en Vissen juist emotioneel. Maar ondanks dat deze sterrenbeelden tegenover elkaar staan, is er geen goed of fout maar juist een grijs (of juist kleurrijk?) gebied waar alles er mag zijn zolang jij er maar oké mee bent en afscheid mag gaan nemen van datgene dat niet langer meer werkt.

Tijdens deze volle maan worden we dus heen en weer geslingerd tussen hoofd en hart en krijgen we inzichten in de zaken die ons helpen of wat ons juist tegenwerkt. Hard werken dus, zo’n volle maan want het draait om reflecteren en loslaten waarbij het dus kan draaien om harde inzichten en lastige keuzes die we moeten maken.

Maar naast pittig is de volle maan ook een mooi moment om onszelf nog meer te omarmen, in ons kracht te zetten door bewust te kiezen voor datgene dat we nodig hebben. You do you!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️