Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 10 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Voel jij je gesloopt? Blame de heftige volle maan van vanavond maar

Een nieuw intens hoogtepunt staat ons te wachten tijdens de volle maan van deze maand. Verwacht niet alleen onrustige nachten en vermoeidheid, maar ook inzichten die je verder in het leven zullen gaan helpen. Een mooi moment waarbij de volle maan van 10 september ons inzichten geeft in de kracht van onze emoties.  

Modern astroloog de Maannomade legt uit wat we van de volle maan kunnen verwachten!

De volle maan van 10 september 2022

De volle maan is een hoogtepunt waar we niet omheen kunnen. Berucht en beroemd en dat heeft zeker zijn redenen. Elke maand is het feest en wordt de maan tijdens dit belangrijke moment volledig door de zon verlicht.

Een ware reflectie die niet alleen visueel zichtbaar is, maar ook zeker emotioneel voelbaar. Reflecteren is niet makkelijk, daarom ‘dwingt’ de volle maan ons om tot nieuwe inzichten te komen.

Hart versus hoofd

Ook deze maand werken zon en maan weer samen. Niet alleen in de verlichting, want de zon verlicht de maan tijdens de volle maan, maar ook om ons nieuwe inzichten te geven. Beiden staan in tegengestelde sterrenbeelden met elk hun eigen waarheid.

De maan staat in het sterrenbeeld Vissen

De zon staat in Maagd, een praktisch sterrenbeeld die emoties graag uitschakelt omdat het afleidt van het gedaan krijgen van praktische zaken. Recht tegenover de zon, staat de maan in Vissen, die juist alles behalve praktisch ingesteld is. Vissen laat ons de emoties juist sterk ervaren en helpt ons om niet te verdrinken in de donkere krochten van wegstopte gevoelens.

Een volle maan ritueel om alles uit de kracht van de maan te halen

Een tegenstelling van zon en maan die ons aan het denken zal zetten, maar ook wrijving geeft. Deels willen we niet denken aan alles wat we voelen, maar Vissen brengt ons ze juist op een presenteerblaadje om mee aan de slag te gaan.

Copingsmechanisme

De tegenstelling van de volle maan maakt ons bewust van onze emoties en vooral de manier waarop we daarmee om gaan. Het copingsmechanisme van onze emoties krijgen we deels mee vanaf geboorte, maar ook vanuit je opvoeding.

Nu we de tegenstrijd zo sterk voelen, wordt duidelijk waar de pijnpunten liggen en met welke emoties of emotieregulatie we juist aan de slag zullen moeten.

Hoe je met journalling dichterbij je emoties komt (en 6 manieren om het te doen)

Hoe we het ook graag willen, op de lange termijn zullen alle gevoelens ons passeren. Daarom is het goed om tijdens deze volle maan bewust te worden van welke gevoelens je liever wegstopt en er achter komt waarom je juist deze niet onder ogen willen komen. Niet makkelijk waardoor deze volle maan best pittig kan voelen.

Fijne volle maan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️