Rosa Bertram
Rosa Bertram Welzijn 11 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit voedingssuplement zou je seksleven zomaar kunnen opspicen

Een gezond seksleven kan één van de meest fijne onderdelen zijn van je relatie en een perfecte manier om écht te connecten met je lover. Maar hoe doe je dat als je gestresst bent of de ander overloaded van de stress thuis komt na een drukke dag?

We zijn tegenwoordig drukker dan ooit, we werken veel, hard, hebben een druk sociaal leven, sporten, koken, hebben tijd voor onszelf nodig en als je een relatie hebt, wil je daar natuurlijk in blijven investeren.

Stress versus seks

Stress lijkt misschien onschuldig, maar kan een grote invloed hebben op je mentale en fysieke gezondheid. Stress is een aanslag op je immuunsysteem, zorgt voor hoofdpijn, rug- en nekklachten, een slechter geheugen en heeft nog veel meer andere gevolgen. En één daarvan is de invloed die het kan hebben op je libido.

Wat is de wetenschap achter seks? (en hoe werkt een orgasme)

Wanneer je stress ervaart, zit je – zoals je misschien wel vaker hoort – vooral in je hoofd. Je bent aan het malen, denkt over een gesprek dat eerder vandaag plaatsvond, over de afspraak van morgen, of de boodschappen die je nog moet doen, etc. Je bent overal behalve hier. Het resultaat?

Je hoofd en lichaam zijn dan alles behalve opgewonden. Ook kan stress zorgen dat een orgasme krijgen moeilijker wordt. Niet dat seks enkel om orgasmes draait natuurlijk, but you get the point. 

What research says

Volgens een onderzoek dat werd uitgevoerd in 2010 is er een duidelijk link te zien tussen stresslevels en seksueel gedrag en seksuele tevredenheid.

Hoe meer stress de respondenten ervaarden in het dagelijks leven, hoe minder seksueel actief ze werden en hoe minder ze tevreden werden over hun relatie.

Alles wat je moet (en wil!) weten over orgasmes in deze nieuwe guide ‘Kom je ook?’

En dat is niet zo gek: stress zorgt ervoor dat het hormoon cortisol wordt aangemaakt, en dat zorgt er weer voor dat je gelukshormonen en seksuele opwinding worden gedempt.

Een voedingssupplement dat kan helpen

Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Wil je een gezond en gelukkig leven, kijk dan naar de oorzaak van jouw stress. Is het je werk? Is het je drukke agenda?

https://www.bedrock.nl/waarom-faken-orgasmes/

Gelukkig zijn er tot die tijd ook natuurlijke supplementen die je lichaamsfuncties meer dan prima kunnen ondersteunen. Hallo voedingssupplementen!

Zo is gebleken dat het bijslikken van magnesium kan helpen bij het verminderen van fysieke stress. Magnesium helpt immers bij het herstellen en ontspannen van je spieren.

Magnesiumtekort

Hoge stresslevels kunnen effect hebben op het homeostase van magnesium in je lichaam. Best shocking: wel 44 procent van de Amerikanen zouden momenteel een magnesium tekort hebben. Benieuwd of jij hier ook mee kampt? Dit zijn 4 signalen waaraan je kan herkennen of jij ook een magnesiumtekort hebt.

Het bijslikken van magnesium kan vooral helpen bij wie graag seks heeft in de avond. Verschillende onderzoeken laten ook zien dat magnesium bevordelijk kan worden tegen angsten en kalmerend werk.

Gelukkig kan je magnesium overal halen en kan je het makkelijk toevoegen aan je gevarieerde dieet. Bekijk hier het aanbod bij natuurwinkel Holland & Barret.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️